Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 30, 2011 in Personal, Politic | 6 comments

Conferinta Laburistilor britanici

Victor Ponta si Ed Miliband

cu Ed Miliband

Discursul lui Ed Miliband poate fi gasit aici, aici, aici si aici. A fost un discurs ok in care s-a axat pe valori  si criza modelelor, pe sustinerea producatorilor dar si asumarea delimitarii fata de trecut. A fost un discurs in care Ed Miliband a dorit sa se distanteze si de Blair si de Brown cu faimoasa fraza „I am not Tony Blair, I am not Brown either, I am my own man” . Personal mi-ar fi placut sa vad cateva solutii putin mai clare pentru economie, pentru zona euro de exemplu. Voua v-a placut interventia lui?

6 Comments

 1. Interesant!
  Intr-adevar apatia britanicilor pt politicieni e la cote mari.. De fapt si discursul sau se afla pe canalul Youtube liarpoliticians 🙂

  Insa e interesant discursul, chiar si urmarit pe sarite am remarcat ideea ca „producatorii, nu speculatorii tb sprijiniti”… ma gansesc in contextul romanesc si nu numai la dezvoltatorii, respectiv speculatorii imobiliari.
  Cred ca a primit multe dislike-uri si comentarii negative nemeritate.
  Alte observatii nepolitice: Ed asta e imens, cam cat Ponta dupa cum se vede… si tinerel, speram sa se inconjoare de o echipa capabila, asta conteaza cel mai mult

 2. Ha! Solutii pentru zona Euro din Marea Britanie? Pana una alta ei sunt cei care blocheaza impozitul pe speculatii financiare dorit de toate celelalte tari din UE.

 3. Personal cred că dl. Tony Blair a intuit cea mai bună soluţie a ieşirii din criză. Desigur, atunci nu era criză. De aceea cred că ar trebui să se dubleze totul de preluarea de către stat a principalelor relaţii economice indispensabile, adică cele de tipul materiilor prime, apa, combustibili, curent electric, transporturi… şi aşa mai departe.

 4. O interventie interesanta, desi cu un anumit iz electoral. Totusi el a spus cateva lucruri demne de remarcat. A pus accent pe munca, pe aceasta valoare, si a criticat setul de valori al Tory. A specificat chiar ca e un set de valori gresit, necorespunzator situatiei actuale si vremurilor moderne. A subliniat ca nu sistemul economic ar fi gresit, ci setul actual de valori pe care e asezata societatea britanica, inclusiv in domeniul economic. Adevarul e ca nu prea merge treaba in Europa, cu popularii la putere. Trebuie dat drumul la lucrari, trebuie sa se creeze locuri de munca, sa fie incurajat business-ul, performanta, comertul. In ceea ce priveste sistemul de sanatate, vad ca si acolo sunt probleme destule. Eu cred ca el a vrut sa spuna urmatorul lucru: cu setul de valori al Tory treburile nu vor merge bine niciodata in Anglia. A spus chiar despre David Cameron ca si-a tradat electoratul. Pe asta s-a axat discursul sau, mai putin pe solutii mai clare pentru economie, pentru zona euro, de acord cu Dvs. Dar a insistat pe crearea de locuri de munca, pe faptul ca tinerii trebuie sa aiba locuri de munca (si nu numai ei) si cred ca are dreptate pentru ca lucrul asta ar rezolva multe dintre problemele sociale grave cu care se confrunta Marea Britanie. Ar putea relansa consumul si ar da un avant economiei britanice. Tocmai asta nu se prea vede cu popularii la putere in Europa: cand va incepe avantul economic. Dimpotriva, se vorbeste, din ce in ce mai des parca, de o noua recesiune, chiar mai severa decat ceea ce a fost pana acum. Si, intr-adevar, lucru acesta adancindu-se, nu se vede cum poti face fata unei competitii cu China sau India si as adauga Brazilia. Cred ca a dorit sa spuna ca trebuie incercat si altceva. Ceva care sa dea un impuls pozitiv economiei. Sa se miste treaba spre bine.
  Se vorbea de Romania ca nu intrezareste luminita de la capatul tunelului. Din cate se vede, acum, toata Europa a intrat in tunel. Sigur, are dreptate: ceva, ceva trebuie facut. Si trebuie facut ceva in plan economic tocmai pentru a se evita inrautatirea conditiilor sociale si a vietii oamenilor.

 5. Am ezitat sa mai las comentarii aici pt ca ultimul a trecut drept „atac”. Era doar o sugestie ca ar fi nevoie de o delimitate reala de prezent daca e sa existe o soc-dem europeana reala, ca ar trebui sa exista cineva care, anticipat, sa se pozitioneze ca o alternativa credibila…. in caz ca soc-dem facuta de fosti aparatnici si prim-secretari de partid colapseaza.
  Iata un articol la Ziare.com care enumar citeva dintre aceste ocazii. Doar enumerarea…
  Nu-mi amintesc sa fi citit ceva scris de tine despre enumerarea din articol…
  Si oare de ce nu a votat USL infiintatea Ministerul Integrării Europene cind toata lumea stie ca e nevoie de el?

  http://www.ziare.com/politica/guvern/de-dreapta-e-nevoie-care-dreapta-1124542

Trackbacks/Pingbacks

 1. Despre proiectul Ecaterinei Andronescu… « Motanul Incaltat - [...] mare al fortei de munca, conform pregatirii profesionale a fiecaruia. Daca ar fi facut-o, poate ca tinerii ar fi…
 2. Un alt fel de speranta | Ana Birchall - [...] Vă invit să citiți discursul lui Ed Miliband de ieri. Ed este deputat și președinte al Partidului Laburist din…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.