Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 8, 2020 in Personal | 0 comments

8 mai – Ziua Națională a Egalității de Șanse

Ziua Națională a Egalității de Șanse sarbatorita in data de 8 mai ocupă un loc aparte în sufletul. Este o aniversare care îmi aduce foarte multă bucurie, gândindu-mă la proiectele importante pentru care am luptat ca parlamentar până acum, la munca depusă pentru a avea un cadrul legislativ care să ofere şanse egale femeilor şi bărbaţilor, eliminând formele de discriminare.
Legea egalității de şanse care prevede, printre altele, plată egală pentru muncă similară, reinfiintarea Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse, sau ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul, instrument care condamnă orice formă de violență psihică, fizică, economică asupra femeilor, reprezintă două instrumente foarte importante în lupta împotriva discriminării.Sper ca importanța acestei zile să fie recunoscută ca atare de către societatea românească și mai sper ca în inimile românilor să se regăsească convingerea că, în ciuda lucrurilor care îi diferențiază, oamenii merită șanse obiective egale din partea societății, indiferent dacă ne referim la oportunitatea de a-și împlini un vis sau, pur și simplu, la o șansa pentru normalitate. Multumesc tuturor organizatiilor si asociatiilor civice cu care am colaborat pentru ca aceste proiecte sa devina realitate.

( In fotografii alături de doamna Gabriella Battaini-Dragoni, Secretarul general adjunct al Consiliului Europei, la momentul depunerii instrumentelor de ratificare de către țara noastră a Convenției de la Istanbul si de doamna María Fernanda Espinosa Garcés, Președinta Adunării Generale ONU).

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.