Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 8, 2019 in Personal | 0 comments

8 Decembrie – Ziua Constituției

Astăzi, 8 decembrie, este o zi importantă pentru democrația din România, deoarece celebrăm Ziua Constituţiei. Este ziua în care ni se reamințește, de fapt, că, prin referendumul naţional din 8 decembrie 1991, a fost adoptată prima Constituţie post-decembristă, încheindu-se astfel lungii ani de dictatură comunistă.

De-a lungul anilor, la învestirea în diferite funcții publice, am depus de nenumărate ori jurământul cu mâna pe Constituţie, ultima dată fiind la venirea în fruntea ministerului Justiției. Am respectat întotdeauna jurământul făcut cu mâna pe Constituție, cu sfințenie și, personal, port mereu în inimă articolul din Constituție care spune că fidelitatea față de țară este sacră.

Constituţia este temelia democrației românești și consacră faptul că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, democratic şi social, şi garantează demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, dreptatea şi pluralismul politic ca valori supreme. Revizuirea proiectului trebuie văzută drept o oportunitate prin care să le creionăm generațiilor care vin din urmă un viitor mai bun.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.