Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 11, 2015 in Personal, Social | 0 comments

69 de ani de la înfiinţarea UNICEF

pal2

Pe 11 decembrie celebrăm 69 de ani de la înfiinţarea UNICEF (Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite). UNICEF promovează drepturile si bunăstarea fiecărui copil. Inițial, scopul ei a fost ajutorarea de urgență a copiilor afectați de Al Doilea Război Mondial, cu hrană, îmbrăcăminte și servicii de sănătate. Cu trecerea timpului însă, scopurile sale s-au diversificat, astfel că astăzi, împreună cu partenerii ei, organizația activează în 190 de țări si teritorii pentru a transpune în practică filosofia sa.

În România, UNICEF activează pe baza unui acord de parteneriat semnat cu Guvernul României pentru perioada 2013 – 2017. Programul se concentrează pe reducerea disparităţilor, realizarea echităţii şi incluziunii sociale a copiilor vulnerabili.

Astăzi, când UNICEF își serbează 69 de ani de la înființare, mă gândesc la copiii vulnerabili din colegiul meu din Vaslui care sper ca prin acest gen de parteneriate să aibă o șansă la o viață normală, la educație și la bucuriile copilăriei.

Totodată, ţin să-i transmit sincere felicitări lui Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF în România, pentru toată activitatea pe care o desfășoară pentru apărarea și promovarea drepturilor copiilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.