Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 4, 2020 in Personal | 0 comments

4 februarie – Ziua Internaţională pentru Lupta împotriva Cancerului

Astăzi, 4 februarie, este marcată Ziua Internaţională pentru Lupta împotriva Cancerului. Scopul unei astfel de zile este acela de a creşte gradul de conştientizare în rândul publicului larg şi de a încuraja prevenirea, detectarea și tratamentul acestei boli cumplite, care produce ravagii la nivel mondial.
Cancerul reprezintă a doua cauză importantă de morbiditate şi de deces în Europa. Mai este numit și „boala cu o mie de feţe” pentru că semnele şi simptomele sale sunt adesea silenţioase, indicând afecţiuni în aparență banale. Durerile și stările de rău apar în stadii avansate, atunci când boala începe să se extindă și la organele sănătoase.
Am încredere că, prin creșterea nivelului de educație și a gradului de conștientizare în ceea ce privește această boală, s-ar putea obține rezultate mai bune în depistarea precoce și în scăderea costurilor cu tratamentul. Cancerul depistat în stadii incipiente poate fi tratat cu succes, mai ales dacă se acordă importanța cuvenită analizelor periodice.
Puneți cel mai mare preț pe sănătate și mergeți la medic pentru controalele de rutină!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.