Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 29, 2019 in International, Personal, Politic, Profesional | 0 comments

29 martie – România devine membru cu drepturi depline a NATO

Arborarea drapelului României la NATO

29 martie reprezintă o dată importantă în istoria modernă a României, consemnând momentul în care ţara noastră devine membru cu drepturi depline a celei mai importante alianțe de securitate din acest secol – NATO.
La 29 martie 2004, România a depus instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO, aşezând astfel ţara noastră alături de statele occidentale cu care împărtăşim aceleaşi idealuri de pace şi prosperitate.
Îmi aduc aminte perfect momentul în care s-a înălţat pentru prima dată, la Bruxelles, steagul României în calitate de stat membru NATO. Am fost şi voi fi mereu mândră că am avut onoarea să particip la un moment înălțător în care s-a scris istorie pentru România.
La 15 ani de la aderarea la NATO, România a dovedit că este un stat membru matur şi responsabil, capabil să îşi îndeplinească toate obligaţiile care îi revin din acest statut. Ţara noastră a devenit un furnizor important de securitate pentru regiunea extinsă a Mării Negre, în condiţiile unui climat de securitate marcat de ameninţări.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.