Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 28, 2020 in Personal | 0 comments

28 ianuarie – Ziua Protecției Datelor

Ziua protecției datelor a fost instituită de Consiliul Europei în 2006 și este sărbătorită astăzi peste tot în lume. O astfel de zi are rolul de a atrage atenția asupra evoluțiilor produse într-un ritm din în ce mai alert în domeniul tehnologiilor informatice și asupra nevoii de a asigura un echilibru între protecția datelor cu caracter personal și respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, pe de o parte, și consolidarea securității în mediul digital și combaterea radicalizării și a atacurilor la nivel informațional și cibernetic, pe de altă parte.

Din data de 25 mai 2018, se aplică noul Regulament UE privind protecţia datelor cu caracter personal (EU General Data Protection Regulation), care cuprinde norme şi prevederi menite să asigure un grad mai mare de control al cetăţenilor asupra datelor cu caracter personal pentru colectarea cărora își oferă acordul în mediul digital.

În prezent, ziua europeană a protecției datelor este celebrată la nivel global, nu doar de către statele din Europa, însă domeniul rămâne unul de prim-plan la nivelul european, securitatea cibernetică fiind un obiectiv important.

Personal, consider că o mai bună cunoaștere și un grad mai ridicat de responsabilitate în legătură cu drepturile noastre și riscurile la care suntem expuși în mediul digital înseamnă o adaptare necesară la schimbările de astăzi care vor avea un impact semnificativ atat asupra dezvoltării economice cat și a siguranței noastre de mâine.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.