Pages Menu
Categories Menu

Posted on Jun 24, 2018 in Personal | 1 comment

24 iunie – nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

An de an, Biserica Ortodoxă prăznuiește, la 24 iunie, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, zi care în tradiția poporului român se mai numește ,,Drăgaica” sau ,,Sânzienele”.

Sărbătoarea  amintește de un eveniment, menționat de Sf. Apostol Luca în primul capitol al evangheliei sale, care descrie nașterea în chip minunat a lui Ioan Botezătorul din părinții săi  Zaharia și Elisabeta, drepți ai Vechiului Testament. Aceștia, deși înaintați în vârstă, nu și-au pierdut speranța și se rugau necontenit la Dumnezeu pentru a dobândi un prunc.

Într-una din zile, când slujea la templu, un înger al Domnului îl anunța pe Zaharia că soția sa, Elisabeta, va rămâne însărcinată și va naște un băiat, al cărui nume va fi Ioan. Îndoindu-se, Zaharia va rămâne mut până în ziua nașterii fiului său, cel care va fi Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos.

Această zi este una a bucuriei  și a îndemnului că prin  răbdare și rugăciune plină de credința și noi putem dobândi de la Dumnezeu tot ceea ce ne este de folos pentru mântuirea sufletului nostru.

Tututor celor care poartă numele de Ion sau Ioana le urez multă sănătate, spor în viaţă şi un sincer la mulţi ani!

1 Comment

  1. Și o sărbătoare dragă celor care au copilărit sau și-au petrecut vacanțele de vară la țară, când împreună, toții copiii din sat, mergeam pe câmp și ne întorceam cu brațele pline de sânzâiene, din care femeile din sat împleteau cruci pe care le puneau la stâlpul porții și cununi pe care le aruncam pe acoperișul caselor…

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.