Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 23, 2018 in Personal, Profesional, Social | 0 comments

23 septembrie – Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor

Data de 23 septembrie este marcată la nivel mondial ca Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor. Traficul de fiinţe umane poate fi asociat cu sclavia modernă, fenomen care, prin încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, distruge familii şi comunităţi din întreaga lume.

Organizația Internațională a Muncii estimează că aproape un milion de persoane sunt traficate în fiecare an în scopul exploatării sexuale, 98% din numărul victimelor fiind reprezentat de femei și fete. De aceea, data de 23 septembrie ne obligă la o reflecţie asupra acestui flagel, fiindcă numai prin unirea tuturor eforturilor noastre putem preveni şi combate într-un mod eficient traficul de persoane.

Este nevoie de informare, voință comună și o legislație cât mai aspră pentru combaterea acestei forme de sclavie modernă. Femeile și copiii sunt cele mai vulnerabile și mai expuse categorii sociale în cazul exploatării sexuale sau de altă natură și a traficului de persoane. De aceea depinde de fiecare dintre noi să conștientizăm amploarea acestui fenomen și să facem tot ce ne stă în putință pentru combaterea lui.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.