Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 23, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

23 aprilie – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Astăzi, 23 aprilie, îl sărbătorim alături de întreaga Biserică pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință asupra necazurilor și vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. Poporul român drept credincios a avut întotdeauna o mare evlavie față de Sfântul Gheorghe, voievozii punându-i icoana pe steagurile de luptă și închinându-i locașuri de cult, iar creștinii botezându-și copiii cu numele lui. În această sfântă zi, vreau să le urez celor peste 900000 de români care își sărbătoresc onomastica multă sănătate, putere și binecuvântări cerești din partea Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință!
Alături de icoana sfântului la care îngenunchem cu evlavie când ne aflăm în necaz sau atunci când mulțumim Bunului Dumnezeu, vă invit să vă desfătați privirea și sufletul într-un periplu pe Valea Bârladului, în Comuna Ivești, unde se află o frumoasă bijuterie arhitectonică, biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Atestată documentar de către voievodul Petru Mușat al II-lea în 1448, construcția înaltă și zveltă impresionează prin detaliile ei maiestuoase care vorbesc despre credința în transcendență a poporului român. 

La mulţi ani tuturor celor care astăzi îşi sărbătoresc onomastica!

Mozaic Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Iveşti, judeţul Vaslui, o bijuterie arhitectonică atestată documentar la 1488

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.