Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 13, 2015 in Personal | 0 comments

13 septembrie – Ziua Pompierilor Români

pompieri3

Pe 13 septembrie 1848, pompierii cazarmei din Dealul Spirii au luptat eroic împotriva  a trei puternice coloane militare otomane care au pătruns în București pentru a înăbuşi Revoluţia. Au murit atunci 47 de pompieri şi doi ofiţeri, într-una din cele mai sângeroase lupte pentru apărarea Capitalei.

Deşi Bătălia din Dealul Spirii s-a încheiat cu înfrângerea trupelor române, această luptă consemnează dorința națională de autodeterminare. În memoria eroilor pompieri căzuţi în lupta din Dealul Spirii a fost ridicat Monumentul Eroilor Pompieri din București, simbol ce va rămâne drept mărturie a jertfei din 1848.

Astăzi, la 167 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, pompierii se bucură de încrederea şi respectul tuturor românilor fiindcă prin modul dedicat în care îşi fac datoria contribuie în fiecare zi la salvarea de vieţi omeneşti.

Ţin, cu această ocazie, să-l îmbrăţişez şi să-I transmit cele mai calde gânduri tatălui meu Constantin, care şi-a slujit cu dedicaţie ţara ca pompier militar şi care mi-a insuflat curajul şi dorinţa de a lupta pentru a-mi atinge idealurile.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.