Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 11, 2014 in Personal | 0 comments

11 septembrie

1410401689000-Sept_11_5

Comemorăm 13 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie. Dumnezeu să odihnească cele 2996 de suflete dispărute în acea zi, iar familiilor să le dea puterea de a trece peste durerea pierderii celor dragi.

Este un moment de adâncă reflecție interioară pentru mine. În acea perioadă, lucram pe Wall Street. Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru că mi-a schimbat destinul în acea zi și m-a împiedicat să ajung la World Trade Center la acea oră fatidică. Atmosfera care se simțea în aer atunci, dar și în lunile care au urmat, este greu de descris în cuvinte dar, cu siguranță, pentru mine a fost o lecție de caracter, mândrie, demnitate și solidaritate umană care m-au influențat foarte mult. Este o lecție care va rămâne cu mine pentru totdeauna.

În lunile care au urmat, am vizitat Ground Zero și m-am rugat pentru familiile celor dispăruți. Nicăieri în această lume nu simți o apăsare mai mare, nu te simți mai mic și mai umil în relație cu viața decât acolo. Este o catedrală a suferinței umane, iar corul sufletelor pierdute în acea zi te ridică și te pune față în față cu Dumnezeu.

Ground Zero reprezintă și locul unei povești de renaștere, care aduce aminte de groaznica tragedie a acelei zile, dar continuă cu speranță tipic americană în viitor, prin una dintre cele mai frumoase clădiri-monument dedicate voinței unui popor care devine mai puternic după fiecare luptă cu destinul.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.