Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 10, 2019 in Personal | 0 comments

10 Decembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Omului

Astăzi, 10 decembrie, lumea întreagă sărbătorește Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. În 1948, Adunarea Generală a ONU a adoptat şi a proclamat Declarația Universală a Drepturilor Omului, fiind prima realizare majoră a Organizaţiei Națiunilor Unite, documentul consemnând încă de la primul articol faptul că „toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi”.

Sunt convinsă că temelia oricărei democrații este respectarea principiului universalității demnității umane și a drepturilor omului.

Lupta pentru garantarea și protecția drepturilor omului a fost mereu una dintre cele mai mari și mai importante provocări ale umanității, întrucât aceasta asigură principalele valori ce trebuie să stea la baza oricărei societăți democratice.

Construirea unei lumi mai bune pornește de la respectarea drepturilor și libertăților celor din jurul nostru. Și mai mult ca oricând, trebuie să înțelegem că drepturile sunt pentru toți, indiferent de ceea ce ne deosebește. Și, din fericire, suntem deosebiți. Astăzi, doresc să îi felicit pe toţi cei care apără, cultivă şi promovează drepturile și libertățile fundamentale ale semenilor lor, contribuind la consolidarea unei societăți mai tolerante, mai incluzive și mai prospere în România și în întreaga lume.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.