„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on aug. 10, 2018 in Economic, Politic, Social | 0 comments

În sfârșit, a fost desemnată firma care va realiza lucrările la șoseaua de centură a municipiului Bârlad

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția șoselei de centură a municipiului Bârlad. După soluționarea eventualelor contestații în cadrul procedurii de atribuire, urmează semnarea contractului de achiziție publică și demararea lucărilor de construcție a centurii ocolitoare.

Scoaterea la licitație a pachetului comun (proiectare și execuție), așa cum am arătat anul trecut, în momentul declanșării procedurii de licitație, a însemnat scurtarea termenelor în vederea începerii efective a lucrărilor.

Prea mult au avut de așteptat bârlădenii pentru ca acest obiectiv de importanță majoră pentru comunitatea lor să poată fi realizat. În 2015, după amendamentul pe care l-am depus și care a fost adoptat în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, cu susținerea colegelor și colegilor parlamentari de Vaslui, a fost asigurată finanțarea demarării etapelor necesare pentru a ajunge la licitație și execuție. Din păcate, deși erau îndeplinite toate condițiile, anul 2016 a fost unul pierdut din cauza tergiversărilor guvernului tehnocrat.

Cu toate acestea, am încercat să mențin în atenția autorităților această lucrare de importanță maximă pentru bârlădeni și m-am luptat pentru ca acest obiectiv să devină realitate. Realizarea centurii ocolitoare va însemna nu numai noi oportunități de dezvoltare economică pentru municipiu, dar și ameliorarea traficului greu care duce la deterioarea locuințelor din zonă.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.