Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 9, 2018 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

9 octombrie – Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului

În fiecare an, pe 9 octombrie, marcăm trista Zi de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. Această zi reprezintă pentru noi un prilej de a cinsti amintirea celor ce şi-au pierdut viaţa ca urmare a Holocaustului, în România şi în întreaga lume, într-unul dintre cele mai negre episoade din istoria umanităţii.

Holocaustul a fost dovada vie că inimaginabilul poate deveni o realitate de coșmar și că natura umană poate fi nu doar sublim de bună, ci și terifiant de ușor cucerită de rău. Ziua de 9 octombrie reprezintă pentru noi toți un prilej de a comemora pierderea a milioane de vieţi omeneşti și de a îi învăța pe cei din jurul nostru despre amploarea fără precedent a urii de atunci, pentru a ne asigura că astfel de fapte abominabile nu se vor mai putea repeta.

Antisemitismul, totalitarismul, xenofobia şi discriminarea rasială nu au ce căuta astăzi printre noi şi trebuie să ne asigurăm că vom lăsa moștenire copiilor noștri o lume în care să domnească toleranța și buna convieţuire.

Doresc să îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de poporul evreu şi faţă de cei care au avut de suferit în urma unui astfel de eveniment înfiorător, ce a lăsat răni adânci în sufletele şi conştiinţa evreilor de pretutindeni.

Vedere aeriană – Memorialul Holocaustului din București

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.