Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 26, 2019 in Cultural, Personal | 0 comments

26 octombrie – Sf. Dimitrie

La 26 octombrie, în fiecare an, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sf. Dimitrie, ocrotitorul orașului Tesalonic din Grecia. Acest sfânt purta în sufletul său o dragoste profundă și sinceră față de învățătura lui Iisus Hristos, pe care-L considera adevăratul Dumnezeu. Parinții săi l-au crescut din copilărie  în credința creștină, fiind botezat în taină imediat dupa naștere, de teama persecutiilor. La maturitate își  marturisea credința creștină în public, fără a se teme de consecințele atât de nedrepte și inumane din partea celor care îmbrățișau credințe pagâne .

Sfintele sale moaște, izvorâtoare de mir, se află și astăzi într-o monumentală biserică din centrul orașului Tesalonic, unde zi de zi, dar mai ales în 26 octombrie, ziua prăznuirii sale, mii de creștini, între care și foarte mulți români, vin și se roagă pentru împlinirea tuturor dorințelor și iertarea păcatelor.

An de an, peste 300.000 de români își sărbătoresc onomastica, înălțând rugăciuni Sfântului Dimitrie și închinându-i locașuri de cult de o frumusețe aparte. Tuturor celor care poartă cu credință și evlavie numele Sfântului Dimitrie le urez multă sănătate, spor și ajutor de la Dumnezeu pentru rugăciunile sfântului și un La mulți ani cu ocazia onomasticii lor!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.