Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 23, 2018 in Cultural, Personal | 0 comments

23 aprilie – nașterea lui William Shakespeare și Ziua Internațională a Cărții

Pe 23 aprilie 1564 se năștea William Shakespeare, considerat cel mai important dramaturg și poet de limbă engleză din toate timpurile. Opera lui Shakespeare este cu adevărat impresionantă, cele mai cunoscute fiind sonetele și piesele dramaturgice care se joacă pe scenele marilor teatre ale lumii.

Tot pe 23 aprilie este sărbătorită și Ziua Internațională a Cărții, în memoria lui William Shakespeare (care s-a născut și a murit pe 23 aprilie) și Miguel de Cervantes (care s-a stins pe 23 aprilie).

Îmi place să spun că lectura este ușa spre înțelepciune, iar cărțile sunt cărămizile pe care clădim un viitor mai bun. Ele hrănesc imaginația, ne lărgesc orizonturile, ne aduc putere și alinare și alimentează o dragoste nestinsă de cunoaștere. Cred că misiunea noastră, ca adulți și ca părinți, este să nu îi lăsăm pe copii să se îndepărteze de cărți, să îi învățăm să le iubească, să le înțeleagă și să urce astfel cât mai sus pe treptele cunoașterii.

Cărțile sunt șansa noastră să transmitem mai departe înțelepciunea înaintașilor noștri, iar dragostea pentru carte și pentru lectură este cea mai de preț zestre pe care o putem lăsa copiilor noștri.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.