Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 2, 2018 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Viceprim-ministrul Ana Birchall a reprezentat România la ceremonia de învestire în funcție a noului președinte al Mexicului, Andrés Manuel López Obrador

Alături de noul președinte al Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, și soția domniei sale, Beatriz Gutierrez Muller

Împreună cu ministrul afacerilor externe al Mexicului, domnul Marcelo Luis Ebrard Casaubón

Cu ministrul afacerilor externe al Mexicului, domnul Marcelo Luis Ebrard Casaubón, și soția domniei sale, Rosalinda Bueso

Împreună cu vicepreședintele Argentinei, doamna Gabriela Michetti

Cu domnul Ionuț Marian Vâlcu, Însărcinat cu afaceri ad interim al Ambasadei României în Statele Unite Mexicane

Alături de Ivanka Trump, fiica președintelui SUA, Donald Trump

Alături de Mike Pence, vicepreședintele SUA, și soția domniei sale, doamna Karen Pence

Viceprim-ministrul Ana Birchall a reprezentat România la ceremonia de învestire în funcție a noului președinte al Mexicului, Andrés Manuel López Obrador

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, sâmbătă, 1 decembrie a.c., la ceremonia de învestire în funcție a noului președinte al Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, eveniment în cadrul căruia a prezentat din partea României un mesaj de felicitare și urări de succes pentru mandatul încredințat de majoritatea mexicanilor.

În marja evenimentului, viceprim-ministrul Ana Birchall a avut o serie de întrevederi cu Vicepreședintele SUA Mike Pence și Ivanka Trump, cu vicepreședintele Argentinei, Gabriela Michetti, precum și cu noul ministru de externe al Statelor Unite Mexicane, Marcelo Luis Ebrard Casaubón.

Demnitarul român a adresat felicitări pentru numirea în funcție a ministrului de Externe mexican, Marcelo Luis Ebrard Casaubón, și i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, exprimând, totodată, convingerea că relaţiile bilaterale româno-mexicane se vor dezvolta într-un ritm susţinut. În întrevederea cu Marcelo Luis Ebrard Casaubón, Ana Birchall a evidențiat excelentele relații româno-mexicane, dinamica pozitivă înregistrată în ultima perioadă la nivel bilateral, precum și importanţa acordată de ambele părți modernizării Acordului Global UE – Mexic. ”Țările noastre sunt legate de un bogat patrimoniu latin, o prietenie veche și solidă, precum și de numeroase interese și puncte de vedere convergente cu privire la teme importante de pe agenda internațională. Am subliniat că dezvoltarea relaţiilor cu Mexicul, îndeosebi din perspectiva dinamizării cooperării economice bilaterale, reprezintă un obiectiv important, consemnat în programul nostru de guvernare, la capitolul relansării relaţiilor cu ţările emergente din Asia, America Latină şi Africa”, a declarat vicepremierul român. De asemenea, a fost subliniat interesul ambelor țări pentru intensificarea dialogului politic, atât în plan bilateral, cât și multilateral, cu accent pe colaborarea în cadrul ONU.

Întâlnirea demnitarului român cu vicepreședintele Argentinei, Gabriela Michetti, a prilejuit reafirmarea interesului României pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, atât în plan politic, cât şi economic şi sectorial, având în vedere potenţialul de cooperare dintre cele două state. Totodată, cei doi oficiali au reafirmat angajamentul unor acţiuni comune pentru susţinerea reciprocă a candidaturilor României şi Argentinei la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), obiectiv de importanţă majoră pentru ambele state.

De asemenea, în discuțiile cu ceilalți demnitari latino-americani prezenți, viceprim-ministrul român a promovat candidatura României pentru un loc de membru nepermanent la Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

La finalul zilei, demnitarul român a marcat Ziua Națională alături de mica, dar entuziasta echipă a Ambasadei României în Mexic.

 

Comunicatul de presă pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/media/comunicate/viceprim-ministrul-ana-birchall-a-reprezentat-romania-la-ceremonia-de-investire-in-functie-a-noului-pre-edinte-al-mexicului-andres-manuel-lopez-obrador&page=1

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.