Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 16, 2018 in Comunicate, Economic, International, Politic | 0 comments

Prim-ministrul Viorica Dăncilă: Toleranța, respectul pentru diversitate și armonia, piloni ai consolidării societăților incluzive

Poza de grup deschidere Global Baku Forum 2018

Împreună cu Președintele Republicii Azerbaijan, Ilham Aliyev

Întrevedere cu Președintele Republicii Azerbaijan, Ilham Aliyev

Împreună cu Președintele Emil-Constantinescu și-ambasadorul României în Azerbaidjan, Dan Iancu

Împreună cu delegația Parlamentului României

Mesajul Prim-ministrului transmis în cadrul ceremoniei de deschidere

La a doua sesiune de dezbateri

Întrevedere cu domnul Ramin Guluzade, ministrul transporturilor

Întrevedere cu domnul Ramin Guluzade, ministrul transporturilor

Alături de o prietenă dragă – Marianna Vardinogiannis, ambasador UNESCO

Alături de o prietenă dragă – Marianna Vardinogiannis, ambasador UNESCO

Împreună cu doamna Rodi Kratsa, fost-Vicepreședinte al Parlamentului European

Împreună cu domnul Elmar Mammadyarov, Ministrul afacerilor externe

Întrevedere cu domnul Elmar Mammadyarov, Ministrul afacerilor externe

Alături de ministrul economiei, Shahin Abdulla Mustafayev

 

 

Întrevedere cu ministrul economiei, Shahin Abdulla Mustafayev

Prim-ministrul Viorica Dăncilă: Toleranța, respectul pentru diversitate și armonia, piloni ai consolidării societăților incluzive

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Guvernul României a fost reprezentat la cea de-a VI-a ediție a Forumului Global de la Baku, organizat în perioada 13-18 martie 2018, de viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

Tema ediției de anul acesta este ,,Eliminarea diferențelor pentru crearea unei societăţi incluzive”.

În deschiderea lucrărilor Forumului, viceprim-ministrul Ana Birchall a transmis un mesaj din partea prim-ministrului Guvernului României, Viorica Dăncilă.  ,,În acest an, atât România, cât și Azerbaidjan, sărbătoresc centenarele unor importante evenimente istorice. După 1918, România a luptat pentru a construi și dezvolta o societate axată pe valorile pluralismului și ale toleranței, la cele mai înalte standarde ale vremii. Acum un secol, Azerbaidjan a creat, de asemenea, noi repere în regiune în ceea ce privește democrația parlamentară şi dreptul de vot acordat femeilor. Astăzi, mai mult ca niciodată, este esențial să ne continuăm eforturile comune pentru a consolida societățile noastre incluzive. Este un efort pe care avem datoria să îl susținem zi de zi, fiindcă valori precum toleranța, respectul pentru diversitate și armonia nu pot fi cultivate decât printr-un angajament constant și prin perseverență”, se arată în mesajul prezentat în deschiderea Forumului de viceprim-ministrul Ana Birchall, din partea Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă.

Ana Birchall a susținut o alocuțiune în cadrul sesiunii de dezbateri cu titlul ,,Puterile emergente – cum influențează puterile în ascensiune afacerile globale?” ,,Aspirațiile globale ale Uniunii Europene sunt direct proporționale cu nivelul crescut de complexitate al provocărilor de pe scena internațională, fie că ne referim la amenințarea terorismului, schimbările climatice, criza migrației sau la provocările economice și financiare”, a susținut viceprim-ministrul Ana Birchall.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a fost primită de preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. Oficialul român a transmis, din partea prim-ministrului României, dorinţa de aprofundare a parteneriatului strategic dintre România şi Azerbaidjan, în special pe dimensiunea economică, cu dezvoltarea unor proiecte de interes comun în sfera energiei şi a transporturilor. În acelaşi timp, pe agenda discuțiilor s-a aflat cooperarea între cele două state în cadrul ONU, inclusiv din perspectiva candidaturii României pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite – 2020-2021.

De asemenea, viceprim-ministrul Ana Birchall a avut întrevederi bilaterale cu Elmar Mammadyarov, ministrul afacerilor externe, Ramin Namig Guluzade, ministrul transportului, comunicaţiilor şi tehnologiilor informaţionale, Shahin Abdulla Mustafayev, ministrul economiei, cât şi cu Mikheil Janelidze, ministrul afacerilor externe al Georgiei.

În cursul vizitei, viceprim-ministrul Ana Birchall s-a întâlnit cu membrii comunităţii româneşti din Baku, precum şi cu delegaţia Parlamentului României, aflată în vizită de lucru la Baku.

 

Comunicatul de presă pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/stiri/prim-ministrul-viorica-dancila-toleranta-respectul-pentru-diversitate-i-armonia-piloni-ai-consolidarii-societatilor-incluzive

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.