Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 11, 2019 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Ministrul Ana Birchall la întâlnirea cu directorii de penitenciare: Aveți în Ministerul Justiției un adevărat partener și beneficiați de întregul suport instituțional, pentru a duce la îndeplinire misiunea de reprezentanți ai autorității de stat

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 10-12 septembrie 2019, la Sibiu, are loc întâlnirea directorilor de penitenciare din România, eveniment la care a participat, în prima zi a dezbaterilor, ministrul justiției, Ana Birchall. Cu această ocazie au fost discutate principalele teme de interes referitoare la sistemul penitenciar, precum și soluțiile identificate pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar.

Ana Birchall a reiterat importanța pe care Ministerul Justiției o acordă sistemului penitenciar, prioritatea fiind aplicarea și domnia legii. ”Vreau să vă asigur că aveți în Ministerul Justiției un adevărat partener și beneficiați de întregul suport instituțional, pentru a duce la îndeplinire misiunea de reprezentanți ai autorității de stat, pentru a fi un sprijin în schimbarea în bine a instituțiilor, care să ofere mai multă siguranță cetățenilor și, nu în ultimul rând, care să beneficieze de un mai mare grad de încredere din partea societății. Vă solicit să vă asigurați că, oricând și oriunde, sub managementul dvs., va domni legea. Aceasta este prioritatea zero a noastră, a tuturor, și, în calitatea mea de ministru al justiției, doresc să subliniez că nu admit nicio abdicare de la rigoarea legii, de la standardele și principiile care definesc statul de drept”, a declarat Ana Birchall în deschiderea evenimentului.

De asemenea, Ana Birchall a subliniat că legea care asigură un nou statut și un cadru legal modern angajațilior din sistemul penitenciar este foarte benefică și utilă. ”Legea privind statutul polițiștilor de penitenciare a fost o  prioritate asumată de ministrul justiției și un rezultat al eforturilor comune depuse de administrația penitenciară, sindicate, Guvern și Parlament. Este un instrument puternic pentru cariera profesională, este o lege care conferă identitate profesională polițiștilor de penitenciare. Totodată, au fost înlăturate o serie de lacune de reglementare sau interpretări contradictorii referitoare la selecția personalului, cariera profesională sau drepturile angajaților din sistemul penitenciar și a fost armonizat conținutul prevederilor cu unele Decizii ale Curții Constituționale”, a explicat ministrul justiției.

În ceea ce privește rectificarea bugetară, ministrul Birchall a adăugat că au fost prevăzute sumele necesare pentru plata ajutoarelor sociale în numerar pentru familie şi copii, plata ajutoarelor sociale în numerar pentru trecerea în rezervă sau pensionare (sentinţe), plata ajutoarelor sociale în natură, plata drepturilor salariale, inclusiv achitarea sentinţelor judecătoreşti, plata orelor suplimentare până la finele anului, decontarea serviciilor turistice pentru tot personalul încadrat la nivelul sistemului.

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Justiției: http://www.just.ro/ministrul-ana-birchall-la-intalnirea-cu-directorii-de-penitenciare-aveti-in-ministerul-justitiei-un-adevarat-partener-si-beneficiati-de-intregul-suport-institutional-pentru-a-duce-la-indeplinire-mis/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.