Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 8, 2018 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Guvernul României, mesaj privind susținerea implicării femeilor în viața publică, la Summitul Femeilor Lideri Politici de la Vilnius

Împreună cu doamna Dalia Grybauskaite, Președintele Lituaniei

Alături de doamna Coleiro Preca, Președintele Maltei

În dialog cu doamna Marie-Louise Coleiro Preca, Președintele Republicii Malta

Împreună cu doamna Silvana Koch-Mehrin, președintele Women Political Leaders Global Forum

Alături de doamna deputat Rozalia Biro, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților

Împreună cu doamna Tamar Chugoshvili, Prim Vice-Preşedinte al Parlamentului Georgiei

În dialog cu delegația Parlamentului Republicii Macedonia, condusă de doamna Gjulumser Kasapi, coordonatorul grupului femeilor parlamentare

Împreună cu doamna Zuraida Kamaruddin, ministrul malaysian pentru locuințe și guvernare locală, și delegația Malaysiei

Alături de două membre ale delegației malaysiene

Împreună cu delegația Parlamentului din Myanmar, condusă de doamna Khin Sithu

Guvernul României, mesaj privind susținerea implicării femeilor în viața publică, la Summitul Femeilor Lideri Politici de la Vilnius

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a participat, în perioada 6-8 iunie 2018, la lucrările Summitului Femeilor Lideri Politici (Women Political Leaders – WPL), prestigioasă rețea globală a femeilor-politician din întreaga lume, eveniment care a avut loc la Vilnius, Republica Lituania.

În intervenția sa din plen, viceprim-ministrul Ana Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Guvernului României, Viorica Dăncilă, referitor la contribuția fundamentală a femeilor lideri în era globalizării, evidențiind rolul esențial al femeilor în evoluția politică și dezvoltarea economică a societății, mai ales în contextul provocărilor majore pe care le traversează societățile actuale.

“Convingerea mea profundă este că noi, femeile, putem avea un impact major în toate formele de activitate care privesc viața publică și că trebuie să ne ridicăm la înălțimea provocărilor care vor urma, fie că vorbim despre globalizare, prevenirea conflictelor sau consolidarea păcii și reconstrucția”, a subliniat Ana Birchall în mesajul transmis.

Un alt aspect important din mesajul transmis de înaltul oficial român s-a referit la eforturile pentru adoptarea Strategiei naționale privind promovarea egalității între sexe și prevenirea și combaterea violenței în familie și a Planului de acțiune operațional complementar, după finalizarea, în 2018, a standardelor profesionale și a curriculei de formare specifice experților și tehnicienilor în egalitatea de gen.

Pentru a sublinia angajamentul României în această direcție, Ana Birchall a evocat organizarea la București, în luna noiembrie a anului trecut, a unei Conferințe a femeilor antreprenor francofone, prilej cu care a fost adoptat Apelul de la București – document esențial în pregătirea Strategiei privind egalitatea de gen care urmează să fie adoptat la Summit-ul Francofoniei din luna octombrie 2018.

 

Informații suplimentare:

Summit-ul WPL din acest an este găzduit de Președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, și de Parlamentul Lituaniei, și este organizat în cooperare cu Consiliul Femeilor Lideri Globali (Council of Women World Leaders), bucurându-se de participarea a aproximativ 400 de femei lideri politici din întreaga lume: șefi de stat și de guvern, miniștri, parlamentari, primari, precum și a numeroși experți, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și lideri de opinie din mediul academic, de afaceri și din societatea civilă.

Forumul Global al Femeilor Lideri Politici (WPL Global Forum) este o prestigioasă rețea globală a femeilor-politician. Membrele forumului sunt femei aflate în funcții publice de conducere care urmăresc ca, prin activitățile lor, să evidențieze rolul și viziunea de lider a femeilor în stat și în societate. Președintele și fondatorul forumului este Silvana Koch-Mehrin. Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, este membru al Consiliului începând din februarie 2018.

 

Comunicatul de presă pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/media/comunicate/guvernul-romaniei-mesaj-privind-sustinerea-implicarii-femeilor-in-viata-publica-la-summitul-femeilor-lideri-politici-de-la-vilnius&page=1

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.