Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 11, 2017 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: Fiecare leu alocat educației reprezintă o investiție, nu o cheltuială. Educația este cea mai bună zestre pe care o lăsăm copiilor noștri

La deschiderea anului școlar 2017-2018 în școala din localitatea Zorleni

Mulțumesc din suflet pentru florile frumoase lui Iustin și tuturor elevilor din Zorleni!

Împreună cu doamna primar Paula Hultoană la inaugurarea noii școli generale din Zorleni

Ana Birchall: Fiecare leu alocat educației reprezintă o investiție, nu o cheltuială. Educația este cea mai bună zestre pe care o lăsăm copiilor noștri

COMUNICAT DE PRESĂ

 

”Am spus de fiecare dată că accesul la un sistem de învățământ de calitate nu reprezintă în niciun caz o favoare, ci o obligație pe care trebuie să o asigurăm copiilor noștri din prima până în ultima zi de școală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educație oferită copiilor, indiferent că se află în mediul rural sau urban, nu reprezintă o cheltuială, ci o investiție în prezent și, mai ales, în viitorul nostru” – a declarat, în această dimineață, deputatul PSD de Vaslui, Ana Birchall, la deschiderea noului an școlar.

Deputatul social-democrat Ana Birchall le-a transmis elevilor, părinților și dascălilor prezenți la festivități că este alături de ei la începutul noului an școlar și i-a îndemnat pe cei mici să aibă grijă unii de alții și să asculte de părinți, bunici și profesori. “Să vă iubiți și să vă ascultați părinții și bunicii care au trecut la rândul lor prin greutăți și sacrificii pentru a vă susține în asigurarea unei educații. Să vă iubiți, respectați și prețuiți dascălii, cei ce vă însoțesc de la primii pași pe frumosul și neașteptatul drum al cunoașterii. Ei reprezintă făcliile ce împrumută părticele din lumina lor fiecărei generații în parte”, a susținut deputatul Ana Birchall.

Ana Birchall le-a spus celor prezenți că experiența primei zi de școală și îndrumarea pe care o oferă dascălii sunt repere care ne călăuzesc în viață. “Sunt sigură că, la fel ca mine, nici dumneavoastră nu veți uita nicicând prima zi de școală, mândria de a fi în sfârșit elev, curiozitatea și nerăbdarea de a afla lucruri noi și întâlnirea cu dascălul care alină teama unui nou început și aprinde dorința pentru învățătură”, a arătat Ana Birchall, cu ocazia deschiderii anului școlar.

„Astăzi, în aceste momente frumoase de bucurie, îmi permit să vă spun ce m-a sfătuit, într-un moment asemănător, bunica mea, Cătălina: «Ce ai în cap și în suflet nu poate să îți ia nimeni niciodată, iar educația este cea mai buna zestre pe care o poți avea vreodată!» De aceea, consider că educația este cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm copiilor noștri, iar cu fiecare an școlar, cei mici mai adaugă o cărămidă la temelia devenirii lor ca adulții de mâine. Vă asigur că suntem mândri de reușitele voastre și ne străduim să vă facem drumul cât mai ușor”, a declarat Ana Birchall.

Ana Birchall a urat tuturor elevilor și profesorilor mult succes în noul an școlar și a lansat un apel pentru aprecierea dascălilor noștri la adevărata lor valoare. „Toți cei care împărtășesc din lumina sufletului lor un crâmpei sau o scânteie de cunoaștere copiilor noștri merită mai mult respect și considerație. Am susținut și voi susține mereu că este extrem de important pentru viitorul nostru ca neam să facem tot ce ne stă în putință pentru a crește standardele sistemului de educație. Și unde poate fi mai potrivit să intervenim, dacă nu tocmai în debutul parcursului educațional și prin sprijinirea dascălilor noștri. Le doresc tuturor elevilor multă baftă în acest început de an școlar, iar cadrelor didactice le urez multă putere de muncă și capacitate de sacrificiu și le mulțumesc pentru că în fiecare zi modelează caractere! Un an școlar bun și mult succes!”,  a încheiat deputatul PSD Ana Birchall.

Ana Birchall, a participat împreună cu primarul comunei Zorleni, doamna Paula Hultoană, cu președintele Consiliului Județean Vaslui, domnul Dumitru Buzatu, cu echipa consilierilor PSD, la inaugurarea, în această dimineață, a noii școli generale din comuna vasluiană Zorleni.

În ultimii ani, prin întrebările și interpelările adresate conducerii Ministerului Educației, Ana Birchall a reușit deblocarea și reluarea lucrărilor la școala din Zorleni, abandonate în 2012, astfel că această unitate de învățământ să fie finalizată, iar cei aproximativ 570 copii din comuna Zorleni să poată învăța în condiții moderne.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.