Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 29, 2019 in Comunicate | 0 comments

Ana Birchall: Am convingerea că în construirea unui viitor eliberat de violență trebuie să păstrăm mereu în minte imaginea copiilor noștri

COMUNICAT DE PRESĂ

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a participat in perioada 27 – 29 septembrie 2019, la cea de-a 19-a întâlnire la nivel înalt organizată la Roma de Centrul Internațional Nizami Ganjavi în colaborare cu Societatea Italiană pentru Organizații Internaționale și Fundația pentru Drepturile Omului Robert F. Kennedy.
Tema principală a evenimentului din acest an a fost „Eliberarea de violență: Pace, Securitate și prevenirea conflictelor în cadrul Agendei pentru Dezvoltare 2030”.
Conferința a beneficiat de o participare la cel mai înalt nivel, printre invitați numărându-se foști șefi de stat și de guvern, foști miniștri, foști lideri politici, reprezentanți ai unor instituții internaționale și reprezentanți ai ONG-urilor.

Într-o sesiune dedicată importanței regândirii modului de acțiune în deceniul următor pentru îmbunătățirea rezultatelor obținute în implementarea Agendei ONU pentru dezvoltare 2030, Ana Birchall a reamintit participantilor contribuția României privind cooperarea internațională, care poate fi ilustrată în cuvintele lui Nicolae Titulescu: „numai în pacea creată de ordinea juridică, omul își va putea îndeplini destinul”.
În acest sens, deputatul a subliniat importanța depășirii mentalității tradiționale de rezolvare a conflictelor, blocată în paradigma win-lose, prin promovarea unor proiecte care să le ofere cetățenilor din statele foste combatante posibilitatea de a se cunoaște mai bine și de a construi un viitor comun împreună.

„Agenda ONU pentru dezvoltare 2030 surprinde prin stabilirea unui set de 17 scopuri care trebuie atinse până în anul 2030, o imagine destul de fidelă a problemelor actuale ale societății în care trăim: eradicarea sărăciei și a foametei, asigurarea accesului la apă potabilă și la asistență pentru sănătate, la educație de calitate, reducerea inegalităților, inclusiv a diferențelor între bărbați și femei, combaterea schimbărilor climatice, conservarea și protejarea resurselor naturale, a faunei și a florei, promovarea dezvoltării economice durabile prin energie curată, industrie, inovație și infrastructură, dar și prin muncă decentă și creștere economică. Sunt convinsă că, în construirea acestui viitor, trebuie să păstrăm mereu în minte imaginea copiilor noștri care vor moșteni atât greșelile noastre, cât și roadele eforturilor pe care le depunem pentru o lume mai bună. Este responsabilitatea noastră, a liderilor actuali să depunem toate eforturile pentru a nu oferi generațiilor viitoare o lume disfuncțională, marcată de ură și conflicte”, a declarat Ana Birchall.

În marja acestei reuniuni, Ana Birchall a participat la o audiență oferită de Sanctitatea Sa, Papa Francisc, una dintre figurile emblematice ale secolului XXI, care și-a închinat pontificatul ideii de promovare a păcii pe toate meridianele lumii. În cadrul discuțiilor, Sanctitatea Sa și -a amintit cu drag și afectiune de recenta vizită în România, în „Grădina Maicii Domnului”, de căldura cu care a fost primit de români.
Ana Birchall a participat și la recepția oferită de Sergio Mattarella, Președintele Italiei, ocazie cu care cei doi oficiali au accentuat importanța parteneriatului strategic dintre România și Italia, atât din prisma apartenenței celor două state la Uniunea Europeană, cât și din perspectiva numeroasei comunități de români din Italia, bine integrată și apreciată în Italia.

Informații suplimentare:

De-a lungul celor 6 ani de existență a Nizami Ganjavi International Center, conferințele realizate sub patronajul lor (găzduite în 20 de țări) au reunit peste 100 de actuali și foști șefi de stat și de guvern și sute de lideri din sectorul public, cel privat, laureați cu Premiul Nobel și membri ai societății civile.

Forumurile și evenimentele la nivel înalt au devenit deja evenimente de marcă în Europa de Est, Asia Centrală și Caucazul Meridional, oferind oportunitatea unor lideri și gânditori distinși să discute despre căile și mijloacele prin care se înfruntă și se depășesc unele dintre cele mai presante provocări din lume.

Centrul Internațional Nizami Ganjavi poartă numele celebrului poet și filosof, care a promovat acum nouă secole reforme sociale, valorile dialogului, toleranță și pace.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.