Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 31, 2010 in Aparitii media | 4 comments

Participare Realitatea TV

astazi la emisiunea „Editie Speciala” incepand cu ora 18.45. Printre temele de discutie se numara si frunza lui peste prajit care a facut atat de mult rau imaginii Romaniei.

4 Comments

 1. Forma, faptul că există trei tăieturi, codiţa… toate acestea ar putea fi întâmplătoare, o potrivire, chiar şi în condiţiile în care proporţia este identică. Ceea ce nu pot să cred că este o potrivire, şi probabilitatea nu mă mai lasă să cred aşa ceva, este faptul că acea codiţă este fix la fel poziţionată de restul frunzei, la milimetru… Această poziţionare nu poate fi întâmplătoare.

  Ce vreau să spun cu asta? Dacă cineva a văzut frunza cândva, i-a rămas în cap, şi a reprodus-o, inconştient, din memorie, sub nici o formă nu ar fi putut corela codiţa cu restul frunzei atât de perfect. Este evident că această frunzuliţă este luată cu copy/paste.

  http://www.silviuromano.com/frunza-din-logo-ul-de-branding
  Frunza originală nu este cea cu trei roţi, ci cea cu două…

  Acum, dacă ştim asta… Întrebarea este de ce ne deranjează asta? Este un logo care ce face, unde apare el, cât de important este el? Personal nu ştiu nici un fel de logo al altei ţări (e drept că nici nu părăsesc România), la ce foloseşte un astfel de desen brand-ului de ţară? Va apărea pe etichetele produselor de export, va apărea pe biletele de avion, se va pune o ştampilă pe paşaport la intrarea în ţară… Care este rolul acestui desen de este atât de important? Bănuiala mea este că nimeni nu-l va mai vedea peste o săptămână.

 2. @bibliotecaru.
  nu este deloc intamplatoare.
  Victor Suvoriv, un agent GRu care a defactat in anii 80 in UK unde a scris niste carti extrem de interesante spunea ” unde exista mai mult de doua cocincidente nu e vorba de nicio coincidenta”

  hai sa iti explic teoria mea.

  firma aia a „casitigat” licitatia. cineva din ministerul turismului le-a indicat la baieti suma cu care sa liciteze. 900.000 euro este o suma mica pt un brand de tara. Chiar daca este criza.
  TVR a platit cca 350.000 pt REBRANDING.
  Coincidenta? ca doau frunze sa fie identice? asta in timp ce autorul a recunoscut frunza ca fiind facuta de el. Nu poate cere bani si drepturi de autor intrucat e donata siteu-ul respectiv… dar asta e alta poveste.

  tot cineva din minister le-a spus insa baietilor ca in romania studiul de piata sa fie facut de institutul de casa de sondaje al PDL. Coincidenta?
  desi targetul [cei 40 milioane de turisti] erau rtari din UE… s-au facut studii de piata si in Romania. de ce? Coincidenta?

  acum sa facem o recapitulare:
  acum cca 1 an s-a lansat un brand pt romania…
  acum un an a fost scandalui Ridzi
  acum cateva luni apare un nou scandal legat de o sala de sport, care, alta coincidenta, lanseaza un viral pe internet in care se demonteaza afrmatiile ziaristului Tolontan, comparand doua sali, dar fara sa ofere cifrele cele mai interesante: contractul si actele aditionale prin care se majoreaza suma initiala…

  cam multe coincidente… care, culmea, nu au ramas in subconstientul populatiei din romania. ci sunt al dracu’ de constientizabile…

  in legatiura cu logo-ul… da. v-a aparea pe bannere (deja a aparut la meciul dinamo-Haiduk Split sau cum se numea echipa din croatia ), pe pliantele agetiilor de turism [care cereau un asemenea logo]

  so.
  Firma asta a facut multe branduri de tara. Imi e greu sa cred ca puteau sa faca o asemenea gafa.
  Dra, au inteles ca ministerul nostru de turism vrea sa spele niste bani si ce si-au zis? ” hai sa ne facem si noi ca lucram”
  900k euro luati asa… deambogea.

  asta e parerea mea.,
  si am sa mi-a schimb atunci cand voi vedea contractul incheiat intre minister. si nici atunci daca nu voi vedea clauze clare prin care ministerul este despagubit, sau macar scutit de plata banilor, daca se dovedeste ca firma nu isi respecta obligatiile contractuale.
  daca aceste clauze nu exista… imi e greu ca in minister sunt numai incompetenti. raman la teoria ciordirii banului public european.

 3. Eu cred că voi înscrie la OSIM, internaţional, punctul. Bănuiesc că nu a luat nimeni drept inovaţie punctul. să văd eu pe cineva cum transmite la TV fără punct sau cum tipăreşte ceva, sau cum scrie ceva. Mă umplu de bani… 😀

  • Bibliotecaru
   bafta….un demers inteligent…numai sa dai de baut, altfel nu se pune!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.