Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 21, 2009 in Aparitii media | 29 comments

Participare emisiune Realitatea TV

astazi incepand cu ora 1850 PM.

UPDATE – Selectiuni cu interventiile mele la emisiunea Realitatea Zilei din 21.07.2009

 

 
Emisiunea pe site-ul Realitatatea TV aici.

29 Comments

  1. Ana, poate fi un semn foarte bun faptul ca esti din ce in ce mai solicitata pentru a participa la emisiuni tv. Felicitari si Doamne ajuta!

  2. am sa ma uit…succes Ana!
    Astazi la antena 3 la o emisiune un domn spunea ca tinerii nu pea mai sunt interesati de politica…eu as zice ca politica nu prea mai e interesata de tineri ci mai mult de oamenii cu bani…in ce priveste invatamantul unii spun ca tinerii din ziua de azi nu mai sunt interesati sa invete…as zice mai degraba ca sistemul de invatamant nu pare a mai fi interesat ca sa dea o educatie de calitate…

  3. Ana,succes si sa sti ca o sa urmaresc emisiunea de pe RealitateaTV,cu stima Tavi .

  4. Loredana, atunci cand generalizam gresim. Stim amandoi ca exista si profesori minunati, la fel cum exista elevi deosebiti.

  5. Nu pot să cred cât de superficial se duc discuţiile. Întreaga emisiune a fost un fel de pinpong de la un partid la altul vorbind despre orice altceva decât despre fondul problemei. Cum deja m-am obişnuit, toată lumea şi-a dat cu problema dar nimeni nu a adus drept argument un articol de lege. Ce relevanţă avea în acest caz ce crede domnul Vanghelie sau chiar domnul Geoană, importantă era legea. Nu ştiu de că mă tot aştept eu să trăiesc o stare de normalitate…

    • Bibliotecaru
      asta m-a suparat si pe mine…am tot incercat sa nu se politizeze dar nu am reusit…nu ai vazut ca tot eram intrerupta ori de cate ori spuneam ceva mai de substanta…asta e „normalitatea”de acum

    • Bibliotecaru
      am incercat sa aduc vorba de fond, de necesitatea privind legile educatiei, de calitate, de riscul ca nicio diploma sa nu mai fie recunoscut in UE, de meritocratie, de incredere in diploma etc dar se dorea numai scandal …asta e…iar cel de la PDL manipula in ultimul hal

  6. Din ce în ce mai des am impresia că invitaţii de la PD-L fac ceea ce în fotbal se numeşte temperare, adică un fel de tragere de timp lăsând impresia că există mişcare… dar de fapt este un antijoc. Poate că ar fi util un dosar de presă făcut special cu opiniile unor jurişti. De ce nu, o colaborare cu domnul Ponta. Sunt convins că un înşiruire cronologică cu modificările legii în paralel cu actele emise de ministerul Educaţiei, Universitatea Spiru Haret, dar şi de corespondenţa dintre cele două instituţii, cu toţi termenii mai complicaţi explicaţi de un jurist, va face imediat lumină în acest caz. Cât de greu poate fi acest lucru? În câteva zile toată presa şi noi, cu toţii, am avea acces la nişte informaţii exhaustive (cât se poate) şi toată lumea ar cunoaşte adevărul. Dacă nu se rezolvă exact ecuaţia adevărului şi a legalităţii, toată lumea va rămâne cu impresia, pe de o parte, că la Spiru Haret să fac licenţiaţi, conferenţiari şi profesori pe bandă rulantă, pe de altă parte că învăţământul de stat a tăbărât pe învăţământul particular… dar şi că totul are la bază un conflict personal, eventual politic. Este necesară construcţia unei afirmaţii, altfel discuţia va rămâne în sfera futilului neargumentat.

    Părerea mea.

  7. Domnule Malaleia
    stiu ca exista profesori dedicati meseriei dar …nu primeaza nr lor si eu ma refeream la sistem ,la metodele eplicate in sistem pe care chiar si profesorii le urmeaza fie ca sunt bune fie ca nu…de ex:vi se pare normal ca se mai dau inca note la bac in functie de suma stransa pt protocol,ca s-a mers catva ani pe metoda tezelor unice desi sa vazut clar diferenta intre nota obtinuta la teze si notele din oral la nivel de tara,ca multi profesori nu mai sunt pusi pe post dupa un criteriu de profesionalism ci dupa criteriul,,cunostinta” sau,,acelasi partid”,ca sunt elevi cu premii internationale care nu primesc nici macar o ciocolata ca premiu…ca daca vrei ,ca elev, sa spui unul din ofuri esti pus la colt pt indrazneala….eu zik ca nui corect si ca sistemul in sine trebuie corectat…
    daca gresesc scz de rigoare….asta e parerea mea de acum …poate cu trecerea anilor am sa mi-o schimb…poate…
    Mult respect pt dvs domnule Malaleia…cred ca dvs sunteti dintre acei profi f rari care chiar vor ca elevii sa iasa oameni.

  8. Am sa urmaresc cu mult interes emisunea!
    Succes!

  9. am vazut emisiunea. Ai avut un argument extrarodianr cand ai spus ca daca se anuleaza diplomele, pe cale de consecinta sunt anulate toata actele emise de acesi absolveniti.
    am ramas cu gura cascata [la propriu] pentru ca nu ma gandisem la asta…

    si acum, bineinteles vine intrebarea:
    legalizam un act de coruptie, ii punem in legalitate pe aia care au luat diplomele cum le-au luat ca sa nu avem o criza sociala. OK.
    Rezulta ca legalizam coruptia, o acceptam la nivel national (56.000 de absolventi inseamna c ceva!) si, mai mult o perpetuam. [ce se naste din pisica…]
    iar indivizii acestia care si-au obtinut ilegal diplomele vor conduce romania de maine.
    cu cine sa schimbam societatea asta? ei sunt deja corupti…
    argumentul ca printre aia 56.000 sunt 1-200 buni ma lasa rece: daca erau atat de buni si-ar fi pus semne de intrebare cand au dat adminterea sau macar in cei 3-4 ani de studiu…

    Tudor Octavian avea dreptate: 1 profesor la 300 de studenti e un record.

    • McGogoo
      nu am spus si nu voi sustine nicio secunda legalizarea coruptiei, regret daca asta s-a inteles…dar nu voi fi de acord cu condamnari in bloc…situatia de la SH este complexa cu multi complici dar toti cei care sunt vinovati sa plateasca nu sa fie scapati. Daca o diploma obtinuta acolo este obtinuta in conditii corecte atunci acea persoana are dreptul sa ii fie recunoscuta….asta inseamna corectitudine nu condamnari in bloc.
      Comentaiile dl Tudor Octavian sunt corecte dar imi e teama ca se poate aplica si la alte univ sau facultati…..probabil ca si tu ai avut cursuri, asa cum am avut si eu, cand titular de curs era pe hartie un excelent profesor dar la curs se prezenta asistentul asistentului…..

  10. @McGogoo

    Ana a mai spus si ca vina nu poate fi colectiva. Nu poti pedepsi/dezavantaja 100-200 de studentzi cinstitzi (in exemplul tau) pentru a-i pedepsi pe restul.

    Singura iesire din aceasta dilema mi se pare a lua individ cu individ si a vedea in cazul carora exista BANUIALA ca ar fi primit diploma fraudulos. Dupa niste criterii clare si transparente. In cazul acesta respectivul va trebui sa dovedeasca contrariul. Desigur si in acest caz mai exista posibilitatea de a nedreptatii oameni cinstiti, dar cred ca nedreptatile vor fi mai putine.

    Frumoasa mostenire ne-a lasat „Aliantza DA”. De fapt asta e ideologia lor – „Anything which works” – doctrina predata de ideolaga lor Alina-Mungiu Pippipdi.

  11. S-ar putea să greşesc, dar nu cred că acele forme de învăţământ la distanţă şi fără frecvenţă implică diplome de licenţă care să autorizeze prin licenţă o semnătură. Să nu uităm că vorbim despre cursuri absolvite şi se poate emite o diplomă de absolvire a facultăţii fără examen de licenţă.

    • Bibliotecaru
      din cate am intels eu sunt si diplome de licenta…oricum situatia e foarte complexa si complicata acolo ….dar legea trebuie sa se aplice si cei care au comis aceste infractiuni trebuie sa raspunda….dar asa cum am mai spus, nu voi fi niciodata de acord cu condamarile in bloc…indiferent de domeniu…istoria e plina de exemple nefericite din acest pct de vedere nu credeti?

  12. Ma bucur pentru dvs. ca aveti aparitii atat de dese „pe sticla”. Un bun profesionist argumenteaza cu solutii si evita disputa politica cum ati subliniat si dvs. mai mult de atat un profesionist intre lichene nu se integreaza.

    • Adrian,
      nici mie nu mi-a placut ca s-a discutat numai la nivel politic dar mai deloc pe substanta si ce trebuie facut pentru a nu mai avea experimente pe copii….asta e

  13. Loredana, eu stiu foarte bine ca exista coruptie in sistem, ca exista profesori care nu au ce sa caute la catedra, ca examenele sunt trucate, ca metodele de predare ale multor profesori sunt invechite. Nu am ascuns niciodata adevarul. Dar si eu sunt profesor si am alta atitudine, alta mentalitate. Din fericire, mai sunt multi profesori la fel ca mine.

  14. da. am avut cursuri la care veneau asistentii.
    mai ales ca decanul era consilier prezidential…

    insa nu am dat nici macar 1 leu spaga ca sa iau un examen cu atat mai putin licenta. dar eu am avut avantajul unei facultati nou infiintate. Acum nu mai garantez ca e OK.

    acum 1 saptamana un absolvent mi-a spus: „am dat toti cate 500 euro pentru licenta, 300 taxa si 200 spaga ca sa luam examenele”.
    a luat 10.
    retine: asta e unul din cei care au fost la cursuri desi nu a citit nici o carte toata facultatea…. totusi cred ca putea sa ia 5-ul fara probleme daca examenul ar fi fost pe bune.
    atunci? cum sa nu fie condamnati in bloc?

    nu spun ca la stat este diferit si ca nu se practica spaga 🙂

    • McGogoo,
      eu nu spun ca ceea ce prezinti tu nu e adevarat….dar iarta-ma nu pot accepta condamnari in bloc….din toti studentii acestia imi e greu sa cred ca macar unul nu a fost corect…daca a fost macar unu atunci are dreptul sa nu fie insultat de ce se intampla zilele acestea…asa mi se pare fair. tu daca ai fi in locul unei astfel de persoane cum te-ai simti??!! ti-ar conveni sa fii insultat in halul asta???eu cred ca nu.

  15. A aparut un filmulet despre a carui personaj principal se spunea ca sunteti dvs. Dureros, jignitor, umilitor, defaimator etc. Ati luptat un an de zile pentru a contracara efectele si inca nu ati reusit pe deplin. Ministrul Invatamantului declara pe un post de televiziune ca toti posesorii de diplome eliberate de catre USH din anul 2006 pana in prezent se afla in ilegalitate. Ce impact credeti ca a avut aceasta declaratie iresponsabila asupra celor care poseda o diploma absolut legala si asupra angajatorilor care au recrutat personal pe baza diplomei emise de USH? Faptul ca prin ce declara poate distruge viata unui om sau cariera lui conteaza pentru politicianul Roman? Cat timp va dura ca stigmatul cumparatorului de diplome sa dispara? Era oare mai corect sa faca o evaluare atenta si apoi sa dea publicitatii concluziile? Daca declaratia care a starnit atatea controverse a fost data in pripa, doamna Andronescu demisioneaza?

    • Daniel,
      in primul rand bine ai venit pe acest blog. In legatura ca acea mizerabila si josnica campanie de denigrare bine pusa la punct si gras finantata de catre unii/unele si altii/altele nu am ce comenta mai mult decat am spus…. pana la uram eu sunt convinsa ca oamenii sunt capabili sa discearna intre un atac dintre cele mai josnice care poe exista cu inscenari dintre cele mai mizerabile si adevar….important este ca am o familie de care sunt mandra mai mult decat pot spune in cuvinte.
      In legatura cu SH asa cum am mai spus situatia de acolo pare ca este extrem de complexa si complicata. Legea trebuie sa fie aplicata…dar nu voi accepta niciodata condamnari in bloc…daca din cele 100 de mii de diplome un singur student a fost de buna credinta atunci mi se pare corect ca acea persoana sa se bucure de aprecierea noastra.
      Pe de alta parte tu ai perfecta dreptate…si eu am spus chiar in aceasta emisiune ca s-ar produce un haos social….daca se anuleaza o licenta valabila la momentul obtinerii atunci toate actele efectuate in baza acestei licente sunt nule de drept…ceea ce este o mare mare idiotenie…unde s-a mai pomenit retroactivitatea unei legi cand in drept exista un principiu clar neretroactivitatea legilor??! cat despre demisii si altele..fiecare face cum il taie capul, consitiinta si caracterul

  16. diferenta dintre mie si acel student este ca eu nu m-as fi amestecat in mizerii de acest gen.

    situatia in care ma aflu acum se datoreza si pentru ca nu m-am bagat in troaca…

    • McGogoo,
      stiu si tare rau imi pare de situatia prin care treci. Mi-as fi dorit sa fi putut ajuta… eu am fost invatata sa acord buna credinta pana la proba contrarie…

  17. Sunt absolventa de Spiru Haret, iar la examenul de titularizare mi s-a anulat lucrarea(pe care cu greu am fost lasata sa o scriu). As dori sa iau legatura cu dvs. si sa imi dati un sfat despre cum ar trebui sa procedez. va multumesc.

  18. Am înţeles că discuţia este relativă la diplomele de licenţă, eu mă refeream la faptul că, de regulă, atunci când se organizează cursuri la distanţă sau fără frecvenţă (adică cele care intră în discuţie), nu se organizează pentru domenii în care pierderea licenţei înseamnă pierderea valabilităţii semnăturii. De exemplu, dacă faci o facultate de istorie şi ai probleme cu licenţă, este normal că nu vei fi semnat nimic în funcţia ocupată ca profesor de istorie sau cercetător astfel încât retragerea licenţei să ducă la pierderea valabilităţii actelor semnate. Pierderea licenţei nu înseamnă şi pierderea diplomei de absolvent, adică nu se pierde absolvirea studiilor superioare.

    Eu nu-mi dau prea bine seama pentru că nu ştiu exact disciplinele cu probleme, respectiv meseriile, funcţiile, care intră în discuţie. Dumneavoastră aţi spus că pierderea licenţei poate duce automat, în anumite cazuri, la anularea documentelor semnate de absolvenţi într-o calitate oferită de licenţă. Puteţi da un exemplu de astfel de caz în domeniul facultăţilor neacreditate?

    • Bibliotecaru,
      nu vorbeam de facultatile neacreditate ci de diplomele de licente obtinute de la facultatile acreditate …cu antet minister educatie…

  19. indiferent ce filmulet a aparut despre ana nimeni nu poate contesta valoarea sa morala…si asta e tot ce conteaza la urma urmei…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cearta pe educatie continua…din pacate! « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] in Parlament, s-a lucrat cu viteza melcului! Tot realitatea arata ca avem nevoie de stabilitatea si predictibilitate in acest domeniu strategic,…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.