Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 10, 2014 in Aparitii media | 0 comments

Declaraţii Antena 3- 09/09/2014

1

Despre planul pentru o nouă suspendare a președintelui Băsescu, „Așa cum a spus și premierul, sigur noi analizăm această inițiativă a colegilor noștri de la PLR și a domnului Tăriceanu. Dar așa cum am mai spus, noi considerăm că adevărata suspendare a lui Băsescu, pentru că eu cred că discuția trebuie să meargă puțin dincolo decât omul politic Băsescu, va fi votul din noiembrie.
Este vorba de 10 ani de mandat Băsescu, este vorba de o societate care a fost învrăjbită de un model de președinte jucător care nu a știut altceva decât să promoveze ură, discordie, să dea cap în cap categorii sociale. Vă mai aduceți aminte de când îi insulta pe polițiști, pe militari, pe doctori – când le spunea că dacă nu le convine, să plece din țară, la copii când la început de an școlar le spune ‘Voi nu învățați carte că eu nu am învățat carte și am ajuns președinte’.

Pentru noi lupta este puțin mai largă decât cu omul politic Băsescu care sigur, trebuie să răspundă pentru încălcările legii indiferent că vorbim de Constituție sau vorbim de orice altă lege. Și dumneavoastră știți că eu, ca avocat, nu vreau să mă pronunț nici pe dosare în curs sau pe ce probleme cu Justiția are domnul Băsescu – asta rămâne pentru instanțe și pentru cei care analizează aceste dosare. Dar este o bătălie cu modelul de președinte jucător care în 10 ani nu a știut să reprezinte interesul României cu cinste, cu respect, cu demnitate, nu a știu să aibă un proiect de politică externă. Acesta este modelul impus de Băsescu. Și îl văd acum continuat de Iohannis și de ai lui care, dați-mi voie să le spun, este o supărare personală când îi văd – și astăzi i-am văzut pe colegii de la PNL sub noua comandă a lui Iohannis, care de fapt a înfăptuit un vis vechi al lui Băsescu din 2005, să predea liberalii în mâna pedeliștilor și să formeze marea lor alianță.

Deci avem acest model de președinte al lui Băsescu și Iohannis și un alt model de președinte pe care noi îl avem, și avem încredere că premierul Ponta este cea mai indicată persoană să unească, să reprezinte această țară cu oameni mândri și cu respect, pentru că România este o țară frumoasă, să știți” a declarat Ana Birchall la Antena 3.

3

„În toată această perioadă, oamenii au putut să facă diferența între modelul de președinte pe care îl propune premierul Ponta și cel al lui Băsescu și Iohannis, care este urmașul lui Traian Băsescu, alături de Udrea. Este vorba și de un model economic, însă. Oamenii au văzut că este un model economic pe care Băsescu cu ai lui l-au promovat prin austeritate, tăieri, impozitări de pensii, tăieri peste noapte 25% (în realitate 40%). Știți care a fost efectul peste noapte? Oamenii au rămas restanțieri la bănci și oamenii de bună credință nu mai pot să-și plătească ratele la bancă și riscă să fie executați silit. Am inițiat câteva proiecte de legi care să vină în sprijinul acestora.

Deci este acel model economic, dar este și un alt model economic, în totală antiteză cu al lui Băsescu și ai lui, promovat de premierul Ponta care pe lângă reparații pe care le-am promis în campania electorală: de a da banii înapoi la salarii, de a da banii înapoi la pensii, de a lua anumite măsuri de relaxare fiscală. Vedeți și dumneavoastră că astăzi am votat CAS-ul alături de amnistia pentru mămici și pentru pensionari. Este și acest model economic promovat de premier care aduce creștere economică și încearcă să întărească mediul de afaceri, întărind în acest fel clasa mijlocie. Oamenii au văzut antiteza.

Eu personal, vă spun sincer, ca adevărata suspendare a lui Băsescu, și de fapt a punerii punct a regimului Băsescu este la vot pe 2 noiembrie. Când românii vor spune „Domnule, eu am terminat pentru totdeauna cu acest mod de a face politică”.

Si eu mă număr printre acei 7,4 milioane de români care au spus ‘nu!’ regimului Băsescu. Dar eu nu pot să comentez decizia Curții Constituționale. Tocmai de aceea eu fac apel și la cei care se uită la noi – cum e vorba din popor „mult a fost, puțin a rămas”. V-am spus, noi vom analiza în interiorul partidului dacă vom intra să vorbim numai despre suspendare. Dar dacă observați cu atenție, prioritățile noastre sunt puțin diferite.

Regimul Băsescu este un regim cu care noi ne luptăm pentru a-i pune capăt. Adevărata suspendare, adevărata scăpare de acest regim care a învrăjbit România, și care nu a dus la un progres al acestei țări, nu a pus în valoare această țară, va fi cu siguranță la vot.

Nu prea îi cred pe colegii noștri liberali conduși de Iohannis și vă dau două exemple. Și eu am făcut apel la colegele din comisia de Buget, Finanțe unde sunt membru și s-a votat pentru reducerea CAS-ului. Au votat criticând. Dar am făcut un apel și le-am spus că dacă au votat, ‘asumați-vă acest vot!. Nu mai criticați o măsură buna.’ Același lucru l-au făcut și în Plen. Este o diferență între a-ți asuma faptele și a fi așa duplicitar, ceea ce nu este în regulă” a arătat Ana Birchall la Antena 3.

10 (1)
Despre activitatea parlamentară, „Nu s-a luat o decizie în sensul vacanței parlamentare. Eu am o activitate parlamentară de care chiar sunt mândră. Chiar azi m-am luptat pentru o lege. Fiecare răspunde individual pentru activitatea sa parlamentară. Eu când merg la mine în colegiu pot oricând să mă uit în ochii oamenilor și să le dau raportul de activitate pe activitatea mea. Vă dau exemplu de două legi: legea insolvenței persoanelor fizice și legea conversiei creditelor, care amândouă privite împreună sunt o mână de ajutor real pentru milioane de români care sunt în faza de a fi executați silit, exclusiv datorită fluctuațiilor de schimb valutar. Ambele au primit avize favorabile și sunt în cursul legislativ.Nu numai în comisie s-a întâmplat așa, ca opoziția să susțină măsurile puterii, ci și în Plen. Același lucru s-a întâmplat chiar în Comisia de Buget. Se poate verifica. Este înregistrarea ședinței în care eu am făcut apel să își asume votul. Ori votează împotrivă – și atunci sunt consecvenți în sensul în care au votat împotrivă în comisie și atunci au dreptul să o critice în spațiul public, ori, dacă au votat-o, dacă nu au motive să o laude – deși au toate motivele să laude aceste legi, măcar să aibă decența să nu o critice. Acest limbaj duplicitar nu le face cinste lor. Eu nu pot să înțeleg, au ieșit din ședința de comisie și apoi primul lucru pe care îl zic este că e o lege electorală. Deși dacă vă uitați aceste legi au fost de un an și ceva, cel puțin cea cu CAS-ul.

Numai Băsescu are stilul de a pune ștampilă pe diverse instituții și categorii sociale. Este adevărat că sunt și colegi și colege care nu își fac treaba cu seriozitate. Este o realitate. Eu vreau să fiu analizată pe ceea ce fac eu și alături de mine și ca mine sunt foarte mulți parlamentari. Problema este că sunt și parlamentari care trag Parlamentul în jos.

Pe fond, aveți dreptate – sunt și unii care nu își fac treaba, dar în același timp sunt și unii care își fac treaba. Asemeni mie mai sunt o grămadă de colegi și colege. Și în comisii, apropo de acel amendament la reducerea CAS-ului, nu putem să nu luăm în considerare și impredictibilitatea președintelui jucător Băsescu. Dacă o atacă la CCR? Era normal să spunem, cum era acest amendament pe care l-a promovat colegul nostru Viorel Ștefan, foarte pertinent inclusiv din punct de vedere al tehnicii juridice, să îl ai în momentul în care legea intră în vigoare.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.