Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 11, 2019 in Cultural, International, Politic, Social | 0 comments

Întrevedere cu E.S. domnul ambasador Sam Brownback

Am avut o întrevedere foarte bună astăzi cu E.S. domnul Sam Brownback, ambasador al SUA pentru libertatea religioasă internațională, aflat în vizită în România. Cu acest prilej am reiterat angajamentul prim-ministrului Viorica Dăncilă și al Guvernului PSD-ALDE pentru aprofundarea tuturor dimensiunilor Parteneriatului Strategic dintre România-SUA, evidenţiind disponibilitatea și interesul pentru consolidarea cooperării în materie de promovare internațională și regională a libertăților religioase, indiferent de etnie și de confesiune.

Totodată, împreună cu domnul ambasador am făcut o trecere în revistă a pricipalelor aspecte de actualitate privind situația libertății religioase în lume, context în care a fost remarcat exemplul pozitiv, de toleranță și cooperare oferit de poporul român, cultele și autoritățile din România.

Am subliniat faptul că România se evidențiază în regiune ca un exemplu de toleranță etnică și religioasă, vizita Papei Francisc la București, al doilea Papă care vine în țara noastră, susținând asemănarea României cu Grădina Maicii Domnului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.