Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 12, 2019 in International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu delegaţia CARICOM condusă de Irwin LaRocque, Secretar General CARICOM

Împreună cu delegația CARICOM, condusă de domnul Irwin LaRocque, și domnul ministru Teodor Meleșcanu

Am fost onorată să particip, în această seară, la întrevederea cu delegaţia CARICOM condusă de Irwin LaRocque, Secretar General al Comunității şi Pieţei Comune a Statelor Caraibiene (CARICOM). Din delegaţia CARICOM au făcut  parte miniştrii afacerilor externe din Antigua şi Barbuda, Bahamas, Dominica, Guyana, Saint Kitts şi Nevis, Saint Lucia, Trinidad şi Tobago, ministrul afacerilor maritime şi al economiei albastre din Barbados, şi ambasadorul Surinam la Paris.

Cu această ocazie am promovat candidatura României pentru mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU în scopul obținerii sprijinului celor 14 state CARICOM la alegerile care vor avea loc în iunie 2019. Precedentul mandat al României în cadrul Consiliului de Securitate al ONU datează din 2004-2005.

Totodată, am reiterat viziunea și angajamentul pe termen lung al României față de regiunea caraibiană, obiectivele și inițiativele de politică externă ale țării noastre în plan bilateral și multilateral și am exprimat interesul de identificarea de noi oportunități de cooperare sectorială cu statele CARICOM, inclusiv în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului UE.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.