Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 5, 2017 in International, Profesional | 0 comments

Intervenţie în „Rolul consolidat al NATO pe flancul estic – o cartografiere a parcursului Georgiei către aderarea la NATO”

În interventia sustinută în sesiunea „Rolul consolidat al NATO pe flancul estic – o cartografiere a parcursului Georgiei către aderarea la NATO” am reiterat importanţa strategică a regiunii Mării Negre atât pentru securitatea României, cât şi pentru securitatea euro-atlantică, afectată de ultimele evoluţii din regiune şi de conflictele îngheţate din zonă.

M-am referit de asemenea la ameninţările emergente şi asimetrice de securitate, în special cele din domeniul cibernetic sau elementele războiului hibrid. Avem nevoie de un răspuns ferm la aceste ameninţări şi am salutat importanţa pe care o acordă ţara noastră şi NATO contracarării ameninţărilor din sfera războiului hibrid şi dezvoltării capacităţii de apărare în domeniul cibernetic.

De asemenea, am susţinut că Georgia este un partener important al NATO şi al Uniunii Europene şi trebuie să continue calea reformelor începute în parcursul european şi euro-atlantic al ţării, care trebuie să devină ireversibile.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.