Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 14, 2016 in Cultural, International | 0 comments

61 de ani de la aderarea României la ONU

Pe data 14 decembrie 1955, la 9 ani de la exprimarea oficială a cererii de aderare, România se alătura Organizației Națiunilor Unite, odată cu alte 15 state, printre care s-au numărat Austria, Bulgaria, Ungaria, Italia şi Spania. Prin acest pas, ţara noastră a devenit membră a unuia dintre cele mai importante organisme internaționale cu rol în asigurarea păcii, stabilității și cooperării la nivel mondial, în respectarea drepturilor omului și a dreptului internațional.

Astăzi, după 61 de ani, România nu reprezintă doar un membru de notorietate al ONU, ci şi un partener de încredere pentru statele membre, îndeplinind în repetate rânduri rolul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate şi în Consiliul Economic şi Social (ECOSOC).

Alături de calitatea de stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, activitatea României în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite demonstrează adeziunea definitivă şi irevocabilă a ţării noastre la eforturile destinate prezervării păcii la nivel mondial, dezvoltării globale şi prevenirii şi combaterii terorismului şi a oricăror forme de manifestare a violenţei, marcând ataşamentul nostru pentru valorile democratice în cel mai pur spirit occidental.

Prima mea fotografie la ONU, în septembrie 2003

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.