„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on ian. 28, 2016 in Cultural, International, Social | 0 comments

Ziua protecției datelor – 28 ianuarie

Astăzi este aniversată cea de-a zecea ediție a Zilei protecției datelor, ‘Data Protection Day’, care marchează data de 28 ianuarie drept ziua în care, în anul 1981, a fost adoptată la Strasbourg Convenția 108 a Consiliului Europei privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea automată a datelor cu caracter personal. În prezent, Ziua europeană a protecției datelor este aniversată la nivel global, nu doar de către statele din Europa.

Evoluțiile majore din domeniul tehnologiilor informatice, produse într-un ritm din în ce mai alert, ne arată că problematica protecției datelor este un aspect care priveşte viaţa de zi cu zi a tuturor cetățenilor, acasă, la serviciu, în relaţiile cu alte persoane, companii sau cu autorităţile statului. Iar primul pas către protecţia datelor personale și garantarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale conexe, esențiale în orice democraţie, în mod special a dreptului la viaţa privată, trebuie să fie corecta informare a cetățenilor cu privire la acest domeniu și la drepturile pe care le au.

În România, legislaţia prevede că Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal are drept obiectiv apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice, în special a dreptului la viaţă intimă, familială şi privată, în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Mai multe informaţii găsiţi pe pagina www.dataprotection.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.