Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 30, 2020 in Personal

Ziua mondială împotriva traficului de persoane – 30 iulie

Astăzi, 30 iulie, este marcată Ziua mondială împotriva traficului de persoane, instituită încă din anul 2013 de Adunarea Generală a ONU cu scopul de a spori gradul de conştientizare a situaţiei victimelor traficului de fiinţe umane şi de a promova protecţia drepturilor acestora. Traficul de persoane este un flagel cu care trebuie luptat cu toate forțele și asta cu atât mai mult cu cât țara noastră se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de victime ale traficului de ființe umane, potrivit mai multor rapoarte.

Personal, regret ca propunerile legislative de inasprire atat a pedepselor (pentru violatori, traficanti etc), cat si a conditiilor de liberare conditionata au fost blocate anul trecut de doamna Dancila pentru simplu motiv ca aceste conditii inasprite se aplicau tuturor, inclusiv celor condamnati pentru coruptie! Prin acest blocaj Dancila salva coruptii, in schimb mi-a mai facut mie inca o cerere de remaniere ( si observ ca are in continuare tupeu si isi da cu parerea in spatiul public).

Traficul de persoane este sclavia zilelor noastre, fiind o formă gravă de criminalitate care se află într-o evoluție accelerată. Vulnerabilitațile economice ale victimelor sunt exploatate intens de rețele bine organizate, cu prejudicii ireversibile îndeosebi pentru victime, dar și pentru societate. Din păcate, femeile și copiii au devenit categoriile cele mai vulnerabile, fapt ce reclamă intensificarea eforturilor de combatere a acestui fenomen.

Astăzi, este un prilej bun de reflecție asupra acestui fenomen la nivelul întregii lumi, fiindcă numai prin unirea eforturilor tuturor statelor putem preveni și combate eficient traficul de persoane.

Sursa foto: ‪awarenessdays.com

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.