„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on ian. 30, 2018 in Cultural, International, Personal, Social | 0 comments

Ziua internațională pentru nonviolență în școală – 30 ianuarie

Ziua internațională pentru nonviolență în școală este marcată în fiecare an la data de 30 ianuarie pentru a atrage atenția asupra necesității dezvoltării și menținerii unui mediu educațional caracterizat de armonie, toleranță și solidaritate, în care copiii să fie protejaţi.

Întotdeauna am considerat că una dintre cele mai grave probleme ale societății este cea a violenței. Fie că vorbim de violență fizică, psihică, economică sau de orice altă natură, cele mai des întâlnite victime sunt și cele mai puțin capabile de apărare: femeile și copiii. Nici țara noastră, din păcate, nu este ocolită de consecințele acestui flagel împotriva căruia avem datoria să luptăm împreună și să ne implicăm fiecare.

România a făcut, însă, pași importanți în lupta împotriva violenței, iar în acest sens trebuie să subliniem faptul că țara noastră este unul dintre statele care interzic prin lege orice formă de violență împotriva copilului. De asemenea, ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul, în septembrie 2016, unul dintre proiectele mele de suflet, pentru care am luptat în calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, a reprezentat un moment foarte important în ceea ce privește conștientizarea acestei problematici referitoare la respectarea drepturilor omului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.