„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on nov. 20, 2011 in International, Politic | 10 comments

Well done, Brits!

Într-o postare mai veche, vă spuneam despre documetarul realizat de Charlie Ottley  pentru Travel Channel.

România hrănește sufletul și inima„, spune Prințul Charles ca și concluzie a acestui film. Simplu, sincer și frumos spus…și nici nu a primit milioane de euro pentru a spune aceste cuvinte despre țara noastră! Well done, Brits!

Va invit să urmăriți acest film. România este o țară foarte frumoasă, cu datini, tradiții și oameni minunați. Trebuie doar ca mult mai mulți dintre noi să învețe să o respecte, să o prețuiască și să o ocrotească!

httpv://www.youtube.com/watch?v=Fs-VFCygrxY

10 Comments

  • Draghi
   acest clip este probabil cea mai frumoasa promovare a Romaniei…..o promovare pentru care nu s-a dat aruncat milioane de euro ca pe frunza nu stiu cui! Te rog mult sa ne concentram comentariile si punctele de vedere pe acest clip, pe ce ar trebui cu totii sa facem pentru a promova traditiile si frumusetile acestei tari si nu pe cancan sau pe pozele unora sau altora.

 1. si nu in ultimul rand cred ca ar trebui sa invatam sa ne respectam mai mult pe noi insine…printre alte atatea lucruri care ar trebui sa le invatam.

 2. Pentru mine e o problema de credibilitate. Bunica mea zicea: spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti. Asa ca da-mi voie sa suspectez o agenda ascunsa, si nu tocmai curata. Daca ma insel, cu atat mai bine. Dar ar fi ceva nou.

  • Draghi
   o simpla poza cu Charles nu inseamna neaparat nu stiu ce prietenie. Insist sa discutam la subiect cu atat mai mult cu cat realizatorii acestui clip chiar merita laude. Sunt convinsa ca intelegi.

 3. Excelent! Thank you Ana!
  In sfirsit ceva despre R care pot s-o share cu prietenii mei (non romini)

  • Mario
   pai da si poate o trimiti la cati mai multi prieteni inclusiv romani. O saptamana buna

 4. Ana ti-as sugera o intrebare pt o postare pe blog la tine:
  Ce crezi ca ar schimba Ceausescu in Romania de azi?
  Eu zik ca ar fi interesant de aflat pareri nu?Binenteles de la cei care au cunoscut ,,epoca de aur”,asa cum o auzeam pe mami uneori denumind aceea perioada.
  Mie mi-se pare curios ca se tes atatea pareri pro si contra in jurul acelui om….poate ma insel,prea mica fiind….

  • Sorry Loredana – nu ma pot abtine :-)).
   Banuiesc ca primul lucru care l-ar face i-ar trimite in fata plutonului de executie pe Ion Iliescu , Peter Roman etc…:-))….
   Dupa aia binenteles ca ar fi confiscat toate averile personale si trimis pe Patriciu , Vintu etc sa mai sape vreu-n canal nou . I-ar fi acompaniat un numar destul de mare de ziaristi , asa zis artisti etc.

   Omul in felul lui credea in comunism si era la conducere mai mult penrtu putere. Nu cred ca a gasit nimeni averi ascunse ale lui sau familiei .

  • „Epoca de aur” era in sens peiorativ, Loredana. Era o sintagma folosita de propaganda de stat, si pentru ca realitatea era atat de departe de ce sugera aceasta, expresia era folosita „la misto”.

   Era o mizerie generalizata pentru ca toate resursele erau deturnate pentru platirea datoriilor externe (8 miliarde $) si dezvoltarea unei economii autarhe ca scop in sine, si nu pentru satisfacerea nevoilor societatii. Daca mai pui peste asta si un cult al personalitatii exagerat pana dincolo de absurd, si frica permanenta fatza de represaliile statului (mai mult sugerate decat reale, ce-i drept), o sa ajungi si singura la concluzia ca nu a fost de loc o „epoca de aur” la propriu.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.