„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on mai 27, 2015 in Politic | 0 comments

Viitorul Parlament să fie mai performant şi să reprezinte cât mai fidel interesele românilor

candidatii-salajeni-se-pregatesc-de-alegeri

Comisia de cod electoral a adoptat raportul pe proiectul de lege privind alegerile parlamentare. Din punctul meu de vedere, proiectul votat în comisie este un câștig pentru români: s-a stabilit reducerea numărului de parlamentari la 326 deputaţi şi 134 de senatori, în acord cu angajamentele pe care ni le-am asumat și cu așteptările românilor care doresc reformarea clasei politice și un Legislativ mai suplu şi mai eficient.

De asemenea, proiectul de lege propune revenirea la votul pe liste în detrimentul uninominalului. Cred că este un pas corect. Deși uninominalul a fost o idee bună la bază, el nu a dus la o mai bună selecție a parlamentarilor. Drept urmare, reîntoarcerea la vot pe liste este oportună, pentru că va obliga partidele să își asume criterii și exigențe ridicate în propunerea viitorilor parlamentari.

Sper ca atunci când va ajunge în plen, Legea privind alegerile parlamentare să fie votată, iar viitorul Parlament să fie mai performant şi să reprezinte cât mai fidel interesele românilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.