„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on ian. 30, 2016 in Aparitii media, International, Personal | 0 comments

Vă invit să citiţi articolul meu, publicat pe site-ul PS News

Ucraina-harta-steag1.jpg.pagespeed.ce.u3TPvwpk5f

Reformele din Ucraina – un stimulent pentru democraţie în estul Europei

Evoluţia unui stat către o democraţie funcţională şi stabilă presupune un parcurs complex şi de cele mai multe ori complicat în vederea pregătirii statului şi a societăţii respective pentru o astfel de transformare. Un stat democratic nu poate exista în absenţa unei puternice modernizări structurale şi a unei mentalităţi colective caracterizate de ireversibilitatea spiritului democratic. Există o mulţime de exemple pe care istoria şi teoreticienii din domeniu ni le oferă în acest sens, cel mai bun exemplu fiind modelul occidental, exportat în cele mai multe state democratice din lume. O democraţie presupune în primul rând instituţii solide, un spirit civic activ şi responsabil şi o voinţă a decidenţilor politici puternic impregnată de respectul faţă de cerinţele cetăţenilor.

În egală măsură, contextul european, marcat prin cea mai mare şi mai complexă unire de state democratice şi dezvoltate, presupune, înainte de toate, existenţa unui stat modern, cu instituţii performante şi cu o bunăstare a cetăţenilor probată de principii democratice.

La începutul acestei săptămâni, am participat la Forumul Europa-Ucraina, organizat la Lodz, în Polonia. Evenimentul, aflat la cea de-a noua ediţie, a avut drept scop principal organizarea de dezbateri privitoare la situaţia din Ucraina şi din regiunea Mării Negre şi la progresul democratic înregistrat, privite în mod special din perspectiva parcursului european şi euro-atlantic al statului ucrainean şi al celorlalte state din regiune.

Puteţi citi articolul integral aici: http://psnews.ro/reformele-din-ucraina-un-stimulent-pentru-democratie-in-estul-europei-111560/

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.