„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on oct. 5, 2017 in International, Politic | 0 comments

Ultima sesiune a conferinţei parlamentare din cadrul reuniunii de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, cu tema promovarea educaţiei drept o garanţie pentru stabilitate şi dezvoltare.

Am luat cuvântul în ultima sesiune a conferinţei parlamentare din cadrul reuniunii de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, care a avut ca temă promovarea educaţiei drept o garanţie pentru stabilitate şi dezvoltare. În cadrul intervenţiei mele am arătat că educaţia a devenit un element fundamental în promovarea unor valori democratice bazate pe toleranţă, demnitate şi respect pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.

De asemenea, am subliniat în cadrul intervenţiei mele că educaţia poate juca un rol primordial pentru incluziunea socială, stabilind competenţe necesare pentru o participare activă nu doar pe piaţa muncii, ci şi în cadrul societăţii. Am amintit, în acest context că România consideră politicile în domeniul educaţiei o prioritate a guvernării şi întreprinde măsuri active pentru reducerea abandonului şcolar, promovarea educaţiei incluzive pe tot parcursul vieţii sau reducerea cazurilor de discriminare în şcoli.

În încheiere, am atras atenţia asupra faptului că fiecare proiect destinat reformării comunităţii internationale trebuie să aibă în centrul său educaţia. După cum am afirmat în repetate rânduri, alocarea de fonduri pentru educaţie nu reprezintă o cheltuială, ci o investiţie pentru prezent şi viitor. Educaţia este cea mai bună zestre pe care o putem lăsa copiilor noştri!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.