Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 26, 2015 in Comunicate, International, Politic

UE nu trebuie să se lase intimidată sau divizată în faţa ameninţărilor teroriste, ci să iasă mai întărită, mai unită, dar şi mai corectă în relaţiile dintre statele membre

official

Ana Birchall (PSD): Uniunea Europeană nu trebuie să se lase intimidată sau divizată în faţa ameninţărilor teroriste, ci să iasă mai întărită, mai unită, dar şi mai corectă în relaţiile dintre statele membre

COMUNICAT DE PRESĂ

În declaraţia politică susţinută în această săptămână în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Ana Birchall a vorbit despre nevoia de cooperare europeană în prevenirea şi combaterea terorismului, precum şi despre necesitatea aprofundării colaborării dintre Parlamentul European şi parlamentul naţional, pentru a-i implica pe români în procesul de decizie la nivel european. “Reapariţia ameninţărilor teroriste a transformat Uniunea Europeană în zilele acestea într-un spaţiu al fricii şi al nesiguranţei. Europa multiculturală de astăzi este înjunghiată cu cruzime chiar în inima ei, de către terorişti feroce, provocând moarte şi suferinţă. Recentele atentate teroriste de la Paris reprezintă o provocare pentru Uniunea Europeană. Răspunsul nostru trebuie să fie unul coeziv şi solidar, atât în ceea ce priveşte prevenirea, cât mai ales combaterea fenomenului terorist, iar Uniunea Europeană nu trebuie să se lase intimidată sau divizată, ci să iasă mai  întărită, mai unită, dar şi mai corectă în relaţiile dintre statele membre”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a subliniat importanţa protejării vieţii cetăţenilor, prin cooperarea factorilor de decizie şi a instituţiilor europene. “Dreptul la viaţă reprezintă un drept fundamental al omului şi este de datoria tuturor factorilor de decizie şi a instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii, atât la nivel naţional, cât şi în cooperarea internaţională, să ne concentrăm eforturile, utilizând toate mijloacele aflate la dispoziţie, pentru asigurarea securităţii cetăţenilor în faţa actualelor ameninţări, în mod special în prevenirea şi combaterea terorismului. La fel de adevărat este că, în prevenirea şi combaterea terorismului, este esenţială asigurarea echilibrului între libertăţile civile şi securitatea cetăţenilor. Eu cred că se cuvine ca, inclusiv de la tribuna Camerei Deputaţilor, să adresez un mulţumesc public celor din instituţiile care zi de zi, ceas de ceas veghează şi asigură securitatea României şi a românilor: Vă mulţumesc!”, a arătat Ana Birchall.

Ana Birchall a mai adăugat că “în tot acest context european complicat, Europa cu siguranţă are nevoie de reforme, dar fără ca acestea să pună în discuţie valorile şi principiile europene care au stat la baza construcţiei Uniunii Europene. Consolidarea dialogului politic dintre parlamentele naţionale şi Parlamentul European şi Comisia Europeană este o necesitate. Atât Comisia Europeană, Parlamentul European, cât şi parlamentele naţionale trebuie să fie privite ca parteneri reali, parteneri egali în procesul de decizie la nivel european, fiindcă numai în acest fel acţiunile UE capătă legitimitate şi acceptabilitate”.

„Nimic nu poate justifica terorismul şi nimeni nu poate invoca pretexte de natură religioasă pentru a lua viaţa altor semeni. Religia promovează toleranţa şi buna înţelegere între oameni, nu conflictele şi războaiele. Religia este o formă de conectare a noastră la relaţia cu divinitatea: te învaţă să fii bun, să fii încrezător, să-ţi ierţi şi să-ţi iubeşti aproapele, să preţuieşti bunătatea, toleranţa, pacea, iubirea şi respectul reciproc şi nu poate fi folosită pentru a justifica un act barbar. În faţa ameninţărilor şi a atacurilor teroriste, avem obligaţia să acţionăm împreună. Datoria noastră, a tuturor oamenilor de bună credinţă, este aceea de a oferi copiilor noştri şi generaţiilor viitoare o lume mai bună, fără acte de terorism şi fără războaie care curmă vieţi şi distrugă familii şi destine nevinovate”, a susţinut deputatul PSD în finalul declaraţiei politice.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.