„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 21, 2016 in Comunicate, Cultural, Politic, Social | 0 comments

Toți cei care împărtășesc din lumina sufletului lor un crâmpei sau o scânteie de cunoaștere copiilor noștri merită mai mult respect și considerație

official

Ana Birchall: Toți cei care împărtășesc din lumina sufletului lor un crâmpei sau o scânteie de cunoaștere copiilor noștri merită mai mult respect și considerație

COMUNICAT DE PRESĂ

În declaraţia politică din această săptămână, deputatul PSD Ana Birchall a vorbit despre necesitatea de a transforma realmente educația într-o adevărată prioritate pentru România, de a căuta cele mai bune politici și soluții pentru ca acest domeniu vital oricărei națiuni să cunoască o progrese semnificative. „Educaţia joacă un rol cardinal în orice proiect strategic, pentru că de performanța generaţiilor viitoare depinde realizarea promisiunilor de mai bine, altminteri sistemul inversat de valori va deveni oglinda neputinței noastre. Este foarte important să oferim copiilor noştri cele mai bune condiţii pentru o educaţie riguroasă şi temeinică, dar este la fel de important să oferim stabilitate, predictibilitate și coerență de poziționare pe termen mediu și lung pentru a avea performanță”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a tras un semnal de alarmă și asupra fenomenului brain-drain, avertizând asupra pericolului ca România să își irosească bogăția capitalului ei uman: „Avem o responsabilitate, colectiv și individual, faţă de exodul elitelor românești. Numai prin strategii coerente de creştere a nivelului de formare, de creare a noi locuri de muncă și de sporire a prestigiului României pe plan internaţional vom reuşi să convingem tinerii că se pot realiza din punct de vedere personal şi profesional aici, acasă. Nu trebuie să fim nepăsători faţă de pericolul fenomenului brain-drain, pentru că cea mai de preţ avuţie a unei naţiuni este capitalul ei uman, iar România a fost binecuvântată de Dumnezeu cu niște copii sclipitori, deosebit de înzestrați intelectual”, a arătat Ana Birchall.

În finalul declarației politice, Ana Birchall a urat tuturor elevilor și profesorilor mult succes în noul an școlar și a lansat un apel pentru aprecierea dascălilor noștri la adevărata lor valoare. „Toți cei care împărtășesc din lumina sufletului lor un crâmpei sau o scânteie de cunoaștere copiilor noștri merită mai mult respect și considerație. Am susţinut şi voi susţine mereu că este extrem de important pentru viitorul nostru ca neam să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a creşte standardele sistemului de educaţie. Şi unde poate fi mai potrivit să intervenim, dacă nu tocmai în debutul parcursului educaţional și prin sprijinirea dascălilor noştri. Le doresc tuturor elevilor multă baftă în acest început de an școlar, iar cadrelor didactice le urez multă putere de muncă şi capacitate de sacrificiu și le mulțumesc pentru că în fiecare zi modelează caractere!”, a încheiat deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.