Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 13, 2018 in Cultural, Personal, Social

Sfinţirea bisericii cu hramurile “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi “Sfântul Mucenic Gheorghe” din satul Grăjdeni

Zi de sărbătoare, zi de sfinţenie, zi de mare bucurie! Cu multă dragoste am participat astăzi la una dintre cele mai frumoase slujbe din viaţa mea: sfinţirea bisericii cu hramurile “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi “Sfântul Mucenic Gheorghe” din satul Grăjdeni, judetul Vaslui.

Împreună cu oameni dragi sufletului meu am fost prezentă dis-de-dimineaţă în mijocul localnicilor care, după ani şi ani, îşi vedeau împlinit visul cu ochii: să aibă în sfârşit un locas sfânt, loc de închinare şi de rugă. Am fost copleşită de atâta emoţie, de atâta bucurie. M-au impresionat oamenii, care erau nerabdători să vină Episcopul, sa înceapă slujba, să se sfinţească Sfântul Altar. Aşteptaseră prea mult şi tocmai sosise ziua!

Slujba a fost cu adevărat impresionantă, iar rugăciunile şi predica Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, au fost înălţatoare.  E cu adevărat o binecuvântare să fii în preajma unor astfel de oameni cu harul lui Dumnezeu. L-am felicitat şi pe Părintele Paroh Silviu Moroianu pentru hărnicia, modestia şi credinţa lui.  A fost deschis, sincer şi convingător în relația cu mine şi echipa mea.

La final mi-am adus aminte de anii din urmă, de poticnelile părintelui şi ale sătenilor,  de toate  greutăţile care au fost depăşite şi I-am mulţumit bunului Dumnezeu pentru că am putut fi de folos, să pun şi eu umărul la ridicarea acestei frumoase biserici şi, implicit, la bucuria şi frumuseţea zilei de azi!

Alături de primarul comunei Fruntișeni, domnul Ioan Onel

Primirea tradițională cu Pască, Ouă roșii și pâine cu sare

Mulțumiri pentru fotografie domnului Rusu!

Predica Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, pentru sfinţirea bisericii cu hramurile “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi “Sfântul Mucenic Gheorghe” din satul Grăjdeni

Mulțumiri pentru fotografie domnului Rusu!

Împreună cu domnul primar Ioan Onel și Părintele Paroh Silviu Moroianu

 

Împreună cu Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și Părintele Paroh Silviu Moroianu

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.