„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on mart. 23, 2015 in International, Politic | 0 comments

Scutul anti-rachetă reprezintă un proiect exclusiv defensiv care va permite statelor membre NATO să se pună la adăpost de amenințări balistice

10999497_662086847236420_8625950266969081118_n

Mihail Vanin, ambasadorul rus în Danemarca, a avertizat că Rusia va considera ţinte legitime toate ţările care vor găzdui instalaţii anti-balistice ale Alianţei Nord-Atlantice, ameninţând că navele militare daneze riscă să fie atacate dacă Danemarca se va alătura sistemului anti-rachetă.

Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, a subliniat că amenințarea la adresa Danemarcei nu este singulară, unor presiuni similare fiind expuse și alte țări care și-au asumat construcția scutului anti-rachetă pe teritoriul lor, așa cum este cazul României și Poloniei.

În pofida retoricii amenințătoare a diplomației rusești, realitatea este că scutul anti-rachetă reprezintă un proiect exclusiv defensiv care va permite statelor membre NATO să se pună la adăpost de amenințări balistice. Federația Rusă nu poate ignora că avertismentele pe care le lansează vizează state suverane, țări pentru care asigurarea securității naționale reprezintă o adevărată cheie de boltă ce le asigură progresul și dezvoltarea, la adăpost de conflicte.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.