„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on apr. 6, 2015 in Comunicate, Cultural | 0 comments

Săptămâna Patimilor este un prilej de introspecţie pentru fiecare dintre noi, de valorizare a lucrurilor cu adevărat importante din viaţa noastră

deputat

Săptămâna Patimilor este un prilej de introspecţie pentru fiecare dintre noi, de valorizare a lucrurilor cu adevărat importante din viaţa noastră

COMUNICAT DE PRESĂ

Începutul Săptămânii Patimilor pentru credincioşii ortodocşi a fost marcat de deputatul PSD Ana Birchall printr-un apel de întoarcere la adevăratele valori de care trebuie să ţinem seamă: “Săptămâna Patimilor este un prilej de introspecţie pentru fiecare dintre noi, de valorizare a lucrurilor cu adevărat importante din viaţa noastră. Când vorbim despre valori este absolut necesar ca acestea să se regăsească şi în faptele noastre, fiind cărămizi importante în acţiunile şi deciziile pe care luăm zi de zi”, a declarat Ana Birchall.

“Între valorile pe care le susţinem şi comportamentul nostru există o strânsă legătură. Obiceiurile legate de sărbătoarea Paștelui la români ne descoperă valorile frumoase care împodobesc chipul acestui popor: încondeiatul ouălelor ne trimite cu gândul la comunitate, la familie; bucatele tradiționale pregătite în gospodărie ne vorbesc despre dragostea față de cei din jur, de hărnicie, de cultul muncii sau de dimensiunea comunitară a existenței pe aceste meleaguri; curțile bisericilor și ale mănăstirilor inundate de lumina lumânărilor miilor de credincioși vorbesc despre rădăcinile creștine ale acestui popor, despre valorizarea trecutului pe care să ne construim prezentul şi viitorul și despre legătura dintre generaţii”, a susţinut deputatul social-democrat Ana Birchall.

“Valorile în care credem ne reprezintă în relaţia cu ceilalţi. În această săptămână cu totul şi totul specială pentru fiecare dintre noi, cred că este important să avem curajul să învăţăm din greşelile trecutului, să dăm dovadă de mai multă înţelegere şi respect unii faţă de alţii, de mai puţin conflict şi dezbinare în viaţa publică şi în societatea noastră, iar nouă, oamenilor politici, mai multă seriozitate şi responsabilitate în a îndeplini datoria pe care o avem faţă de cei care ne-au ales şi care şi-au pus încrederea şi speranţele în noi. Societatea românească şi viaţa politică trebuie să fie construite având ca şi fundaţie adevăratele valori şi tradiţii ale poporului român, pe care şi această săptămână sfântă le pune în lumină”, a declarat în încheiere deputatul Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.