„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on ian. 17, 2015 in International, Politic | 0 comments

Salut mesajul de susţinere pentru intrarea României în spaţiul Schengen

Salut mesajul de susţinere pentru intrarea României în spaţiul Schengen, exprimat de preşedintele Klaus Iohannis şi de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, în conferinţa comună de joi, de la Bruxelles.

Îmi doresc ca vizita de la Bruxelles să fie un început bun pentru diplomația României, nu doar un exercițiu de imagine, așa cum s-a întâmplat în trecut, și sper ca președintele să își îndeplinească cu seriozitate atribuțiile de reprezentare externă, să lupte pentru promovarea țării noastre și a interesului național.

Intrarea în normalitate din punctul de vedere al funcţionării instituţiilor în România presupune o conlucrare între Parlament, Guvern şi Preşedinţie pe probleme de politică externă. Îmi doresc ca pe viitor domnul Preşedinte Klaus Iohannis să asculte şi să valorifice punctele de vedere exprimate de comisiile de specialitate din Parlament, Comisia de afaceri europene şi Comisia pentru politică externă, aşa cum statutează practica politică în ţări ca Germania şi Anglia. Împreună putem lucra în interesul României şi a reprezentării ei la cel mai înalt nivel pe plan extern.

http://www.agerpres.ro/politica/2015/01/15/iohannis-juncker-m-a-asigurat-de-tot-sprijinul-in-chestiunea-intrarii-romaniei-in-schengen-18-30-17

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.