Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 17, 2015 in Comunicate, Politic

România trebuie să identifice corect priorităţile strategice pentru a beneficia de finanţarea Planului Juncker

11043200_651672664944505_3756178131054752995_n

România trebuie să identifice corect priorităţile strategice pentru a beneficia de finanţarea Planului Juncker

COMUNICAT DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, întrunită în şedinţa din 17 martie, a dezbătut iniţiativa Comisiei Europene de a elabora un Plan de investiţii pentru Europa, cunoscută şi sub numele de „Planul Juncker”. Ana Birchall a declarat că “România trebuie să dea dovadă de o abordare pragmatică astfel încât să beneficieze substanţial, prin proiecte viabile, de finanţările europene prevăzute în acest plan”.

Ana Birchall a subliniat că Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS) este elementul central al Planului de investiţii pentru Europa şi pe care România trebuie să-l valorifice maximal. “România este interesată în cel mai înalt grad de elaborarea unor proiecte care să-i permită finanţarea domeniilor prioritare pentru a reduce decalajele care o separă de celelalte state UE şi pentru a asigura astfel prosperitatea cetăţenilor ei”, a susţinut Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

În cadrul lucrărilor Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ana Birchall a pledat pentru o coordonare inter-instituţională mai bună şi mai eficientă în plan intern astfel încât poziţionarea României în negocierile europene să fie cât mai solidă. “Nu trebuie să ignorăm că la nivelul Uniunii Europene există o adevărată competiţie pentru obţinerea finanţărilor. Doar prin determinare, printr-un efort comun al instituţiilor reprezentative şi prin identificarea domeniilor cheie către care să direcţionăm banii europeni putem să fructificăm calitatea României de stat membru al Uniunii”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.