„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iul. 8, 2008 in International | 2 comments

Romania in UE- Provocari pentru politica de educatie nationala

25 Ianuarie 2007
Conferinta Policy Network „Making EU Enlargement Work: the accession of Bulgaria and Romania”

Am participat in perioada 24 – 25 ianuarie 2007, la Londra, la o conferinta organizata de Fabian Policy in colaborare cu Policy Network, pe tema “Making EU Enlargement Work: the accession of Bulgaria and Romania” (“O analiza a extinderii UE”).
In cadrul acestei conferinte, am avut o interventie in cadrul panelului intitulat “Economia extinderii Uniunii Europene” prezidat de Tim Horton, director de cercetare al Fabian Society. In discurs am subliniat importanta stabilirii corecte a costurilor si beneficiilor pe care integrarea le presupune in cazul unor domenii cheie ale societatii, cum este educatia. Astfel, am identificat principalele provocari carora statul roman, ca nou membru al UE, trebuie sa le raspunda in domeniul educatiei, pentru a corela politica educationala romaneasca cu standardele europene.

2 Comments

  1. Ia spune-ne si noua ce ai „identificat”:-) Si daca „am identificat principalele provocari carora statul roman, ca nou membru al UE, trebuie sa le raspunda in domeniul educatiei, pentru a corela politica educationala romaneasca cu standardele europene”, ce facem cu ele? Din programul propus, singura actiune privind invatamintul este… echivalarea studiilor romanesti. Care, iata! vad ca nu se coreleaza nicicum standardelor UE:-)

  2. Bravo dv. ca luptati pentru o Romanie respectata din toate punctele de vedere in UE. si in lume.Va doresc success in continuare si salutari din sunny Florida.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.