„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on mart. 19, 2015 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

România este un partener al Muntenegrului în drumul său către Europa și NATO

img_1 img_2

România este un partener al Muntenegrului în drumul său către Europa și NATO

COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 19 martie, a avut loc întâlnirea dintre Ana Birchall, preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, cu Aleksandar Andrija Pejović, negociatorul-şef pentru aderarea la UE a Muntenegrului. În cadrul întrevederii, Ana Birchall a subliniat că “Muntenegru poate conta pe sprijinul și experiența României în parcursul de intergrare europeană și euroatlantică la care s-a angajat”.

Ana Birchall a salutat poziția oficială a Muntenegrului vizavi de conflictul din Ucraina. “Apreciem faptul că Muntenegru a susținut pozițiile exprimate de Uniunea Europeană în contextul crizei din Ucraina, dând astfel dovadă de atașament de valorile și de principiile europene. Partenerii noștri muntenegreni contribuie deja la asigurarea unui climat de securitate în regiune și am convingerea că vor continua pe aceeași line atât în perioada de pre-aderare cât și după ce vor deveni membri cu drepturi depline în cadrul UE”, a punctat președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților.

Aleksandar Andrija Pejović, negociatorul-şef pentru aderarea la UE a Muntenegrului, a mulțumit partenerilor români pentru susținerea acordată și a subliniat că regiunea Balcanilor de Vest are nevoie de o implicare cât mai solidă a Uniunii Europene, ca factor de echilibru și stabilitate în zonă.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.