„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 19, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Rezultatul referendumului din Scoția transmite un important mesaj de unitate la nivel european

10710004_10154611352795191_1091475497_o

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall, Secretar al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, a declarat că „Alegerea făcută de scoțieni la referendumul pentru independență este un semnal puternic de unitate, nu doar pentru Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, dar pentru un viitor comun, alături de popoarele Europei. Suntem mai puternici împreună, participând activ în cadrul Uniunii Europene și în NATO, proiecte care au adus pace, stabilitate și dezvoltare economică pentru statele membre.”
„În actualul context regional extrem de complex, Statele Membre ale Uniunii Europene trebuie să transmită un mesaj de unitate și speranță în proiectul european, dar și de respect față de valorile democratice care au stat la baza dezvoltării Uniunii în ultimele decade. Trebuie să susținem în continuare dezvoltarea economică și politică a Uniunii Europene, precum și siguranța și securitatea comună a NATO, asigurându-ne că orice voce și orice opinie poate lua parte la o dezbatere cu adevărat europeană, într-un cadru unitar și democratic.
România, în rolul său de factor de stabilitate regională, reprezintă un partener serios pentru toate statele care respectă normele și principiile democratice, în acest context. În plan extern, premierul Victor Ponta și executivul pe care-l conduce au redeschis ușile cancelariilor europene și au reclădit relațiile cu prietenii și partenerii noștri externi, reașezând, astfel, România pe harta Europei și a lumii” a arătat deputatul PSD.
„Mă bucur că Scoția a decis să rămână parte a Marii Britanii cu o majoritate care dovedește importanța democrației, dar și responsabilitatea pe care fiecare cetățean o poartă pentru viitorul țării sale. Acest semnal de unitate marchează un nou început pentru Marea Britanie, o confirmare a eforturilor depuse de guvernul de la Londra pentru stabilitatea și dezvoltarea economică, politică și socială a unui important membru al Uniunii Europene și al NATO, dar și importanța relației cuun excelent prieten, aliat și partener strategic pentru România” a mai declarat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.