„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on iun. 18, 2019 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne București, 19 iunie 2019

ANUNȚ DE PRESĂ

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în data de 19 iunie 2019, va avea loc, la București, la Palatul Parlamentului, reuniunea ministerială UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne. Dialogul UE-SUA pe dimensiunea externă a domeniilor justiție și afaceri interne este unul tradițional și are loc semestrial, pe durata fiecărei președinții.

Ministeriala este a doua reuniune UE-SUA organizată în timpul Președinției române a Consiliului UE în domeniul justiției și afacerilor interne, după reuniunea în format SOM (Senior Officials Meeting) de la București, din 28 februarie 2019.

România are rolul de a prezida întreaga reuniune la care vor fi prezenți doamna Ana BIRCHALL, ministrul justiției, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar, doamna Carmen DAN, ministrul afacerilor interne și domnul George CIAMBA, ministru delegat pentu afaceri europene.

În afara Președinției române a Consiliului UE, Uniunea Europeană va fi reprezentată de doamna Vera Jourová, comisar responsabil pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, domnul Dimitris Avramopoulos, comisar responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, domnul Julian King, comisar responsabil pentru securitatea Uniunii. De asemenea, din partea UE, mai participă, Serviciul European de Acțiune Externă, Secretariatul General al Consiliului, EUROPOL, EUROJUST, Coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului, FRONTEX.

Sesiunea de justiție va include discuții referitoare la cooperarea judiciară în spațiul cibernetic, precum și reziliența sistemelor electorale și va fi prezidată de doamna Ana BIRCHALL, ministrul justiției, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar.

Aceasta este prima reuniune ministerială la care participă Procurorul General al SUA William BARR, conducătorul delegației americane, și Secretarul adjunct ad interim în cadrul Departamentului de Securitate Națională al SUA, David PEKOSKE.

Totodată, Finlanda, în calitate de viitoare Președinție a Consiliul UE va fi reprezentată de doamna, Maria OHISALO, ministrul afacerilor interne și doamna Anna-Maja HENRIKSONN, ministru al justiției, care va participa la lucrări cu statut de observator.

În marja reuniunii ministeriale UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne, ministrul român al justiției va avea întâlniri bilaterale cu Procurorul General al SUA, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen și omologul său finlandez.

Jurnaliștii acreditați sunt invitați la declarațiile de presă de la sosirea invitaților, miercuri, 19 iunie, începând cu ora 08.30, la intrarea din holul Senatului din Palatul Parlamentului (intrarea C1), precum și la oportunitățile de fotografie începând cu ora 10.40, în holul din fața plenului Senatului.

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Justiției: http://www.just.ro/reuniunea-ministeriala-ue-sua-in-domeniul-justitie-si-afaceri-interne-bucuresti-19-iunie-2019/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.