„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on nov. 26, 2008 in Politic | 0 comments

Radu, ideile tale sunt de astazi proiectele mele

Radu este un student roman din Canada. Ii multumesc ca s-a imprietenit cu echipa mea de tineri si apreciez ideile lui. Ma bucur ca tinerii romani arata ca le pasa de tara lor si sunt dornici sa se implice in schimbarea in bine a Romaniei. Chiar sa se intoarca in Romania, asa cum am facut si eu… Avem nevoie de astfel de tineri energici, inteligenti si motivati! Iti multumim, Radu. Iata cum voi transforma in proiecte propunerile tale:
Simplificarea procedurilor de redobandire a actelor romanesti
Procedurile pentru schimbarea pasapoartelor romanesti, pentru eliberarea actelor de care tu ai nevoie si pentru echivalarea diplomelor de studii sunt greoaie si te fac sa-ti pierzi timpul si banii. Voi reglementa din punct de vedere legislativ ca tu sa primesti prin posta, in timp real, toate actele pe care le-ai solicitat.
Eficientizarea activitatii consulatelor
Ma voi lupta pentru infiintarea unui consulat in cadrul fiecarei comunitati de romani. Astfel, tu vei putea sa iti rezolvi problemele fara a te deplasa sute, mii de kilometri pana la cea mai apropiata institutie publica romaneasca. Voi reglementa din punct de vedere legislativ si scaderea taxelor consulare, dar si marirea programului de lucru al consulatelor (de luni pana sambata, cel putin 6 ore pe zi).
Lobby pentru investitii straine in Romania
Voi promova interesele Romaniei in strainatate si voi incerca sa atrag investitii straine, din tarile arondate colegiului meu, insa si din Uniunea Europeana si alte tari de pe glob. Consider ca trebuie sa le oferim locuri de munca atractive atat tinerilor din Romania, cat si celor care au mers sa studieze sau sa lucreze in strainatate si isi doresc sa se intoarca acasa.
Pentru romanii care doresc sa se intoarca in tara, voi initia un proiect legislativ care sa prevada scutirea de taxe si impozite pe o perioada intre doi si patru ani, facilitati fiscale la cumpararea unei case, inceperea unei afaceri sau angajare, precum si asistenta in cadrul scolilor, liceelor si universitatilor pentru copiii si tinerii care se intorc in sistemul educational romanesc.
Romania este o tara frumoasa, cu un potential turistic extraordinar, insa ignorant aproape in totalitate. Putem invata de la Canada cum sa modernizam turismul montan, de la insorita Florida – cum sa transformam litoralul romanesc, de la tarile din America de Sud – cum sa organizam spectaculoasele festivaluri in spiritual sufletului latin, de la Australia – sa construim monumente de arhitectura moderna. Tinerii care au trait in aceste tari pot schimba in bine Romania!
Regulament pentru prezenta parlamentarilor in plen
Ceea ce pot sa te asigur este ca eu nu voi fi un parlamentar la fara frecventa sau doar pe hartie. Am locuit in SUA si cunosc care sunt problemele romanilor de peste granite. Acum insa, de la Bucuresti, pot sa le promovez interesele, fiind prezenta zi de zi in Parlament. Eu nu voi face naveta intre familie, afaceri si datoria mea de deputat pentru romanii din Colegiul 3. La finalul fiecarei sesiuni legislative, voi veni in fata romanilor pe care ii reprezint si le voi prezenta bilantul activitatilor si reusitelor mele.
Ideea ta se poate transforma intr-un proiect legislativ. Sa vedem cine are indrazneala sa nu-l voteze! Trebuie sa ne luptam pentru a reforma Parlamentul, pentru a reforma clasa politica din Romania!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.