„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 20, 2013 in Politic | 1 comment

Protejati familia! Stopati violenta!

In drum spre Petrosani (Hunedoara) unde astazi impreuna cu colegele si prietenele din Organizatia de Femei PSD Petrosani si invitatii lor voi spune: „Protejati familia! Stopati violenta! Va astept, inclusiv aici, cu sfaturile si opiniile voastre. Multumesc d-nei Margareta Burduf, Presedinta OF PSD Petrosani, si d-lui Cristian Resmerita, presedinte executiv PSD Hundoara, pentru invitatie.
Baiatul meu Andrutu mi-a spus sa nu cumva sa uit sa mentionez „cat de important este ca un copil sa poata merge la scoala sa inveta…dar sa joace si fotbal!”
Maine voi participa la Deva la alegerile OFSD Hunedoara.

1 Comment

 1. Insasi identificarea automata a femeilor cu victimele violentei domestice, este un act de violenta.
  Putem discuta despre femei si natura lor sensibila si ca in in general sunt mai neajutorate fizic decat barbatii. Dar acesta ar fi un cu totul alt subiect.
  In cazul violentei domestice exista o singura solutie si 3 pasi:
  1. daca este cauzata accidental sa zicem, cei implicati se pot impaca urmand sa fie tinuti sub observatie
  2. daca este ceva cronic cei implicati sa aibe interdictie legala sa nu se mai apropie unii de altii si deci sa nu mai locuiasca impreuna
  3. bine inteles, luarea masurilor prevazute in codul penal pt violente cu investigarea circumstantelor si a celor intamplate f atent: poate ca cineva din cei implicati a inceput violentele , iar celalalt s-a aparata, sau poate nu doar s-a aparat ci a depasit proportia fortei prevazuta la art despre legitima aparare.

  Barbatii tb implicati in aceste organizatii (nu in cele ale femeilor neaparat, ci in cele care dezbat pb violentei domestice) pt ca:
  – cei violenti sa inteleaga situatia mai bine
  – cei care au ca partenere femei violente sa inteleaga cum se pot apara de ele fara a depasi proportia fortei folosite, in cazul in care sunt mai puternici decat ele
  – cei care sa zicem au un handicap sau inabilitate sau au partenera f inzestrata fizic, sa stie cum sa procedeze in cazul in care violenta se aplica asupra lor
  – cei care au partenere care ii abuzeaza intelectual sau emotional.

  NEAPARAT tb avut in vedere ca violenta este in egala masura din partea barbatilor si a femeilor si ca ea nu este doar fizica. Orice atitudine incompatibila cu valorile caminului asa cum il intelegem noi ca oameni, este violenta.
  Faptul ca unul din parteneri cauta la celalalt beneficii financiare este un act de violenta!
  De aceea cred ca daca institutia casatoriei nu se reformeaza curand, cea a concubinajului, mult mai flexibila si mai personalizata de catre cei 2 parteneri prin contracte clare despre parteneriat, ii va lua locul.

  Tb sa mai avem in vedere si violenta domestica de grup nu doar intre 2 parteneri – cum se intampla in fam numeroase mai putin civilizate. De-asta am folosit si pluralul in analiza de mai sus.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Se apropie alegerile in Germania… « Motanul Incaltat - [...] in paranteza fie spus, si Olanda s-a opus aderarii noastre la Spatiul Schengen. Nu e foarte clar ca o…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.